Alla inlägg den 23 april 2021

Av Magnus Månsson - 23 april 2021 16:40

Märkliga omsvängningar.

Och på så kort tid.

Inför den allsvenska fotbollspremiären för herrar var de flesta, yrkesjournalister och tippande amatörer, överens om att det fanns åtta topplag och kanske till och med fyra som kunde bli svenska mästare.

Nu, efter två omgångar, har experterna reducerat guldkandidaterna till två, kanske till och med till bara en, Malmö FF. En av de mera profilerade fotbollsjournalisterna har till och med funderat i termer om att ”MFF kan gå rent”.  Min tolkning: Hen tror att mästarna skall vinna alla sina återstående 28 matcherna, alternativt inte förlora någon enda match.

Och detta efter två uddamålsvinster, förvisso mot två tippade topplag. Men ändå.

Varje gång jag läser artiklar med så bombastiska åsikter mister jag en stor del av förtroendet för vederbörande journalist. Skaran av tillförlitliga skribenter minskar.

***

I fotbollen – och givetvis även i andra idrotter – är marginalerna mellan vinst och förlust små. Man kan givetvis tycka att MFF:s fullpoängare mot Hammarby (3—2) och Häcken (2—1) var odiskutabla.

Men samtidigt kan man konstatera att Hammarbymålvakten David Ousteds knuff i ryggen på Ola Toivonen, med en målgivande straff till 1—1 som följd, lär rankas som 2021 års mest klumpiga målvaktsingripande.

Och strax innan MFF fixade 2—0 mot Häcken hade hemmalagets Ekpolo ett skott fräsande skott precis utanför MFF-målramen.

Därmed inte sagt att MFF:s sex poäng var oförtjänta. Men det är i min värld ett bevis på de marginaler som finns i fotbollen och kommer att ge utslag under de resterande 28 omgångarna.

Tack och lov. Det lär innebära en spännande serie.

***

Det är populärt att intervjua MFF:s lovande innerback Anel Ahmedhodzic. Men i mina öron är det pinsamt att höra hans kommentarer: Alla lagets baklängesmål beror på lagets egna misstag, inte på skicklighet från motståndarna.

Men inte en antydan om att det kan vara hans egna misstag.

***

På tal om journalistiska distinktioner. Vid IFK Göteborgs 2—0-vinst över AIK hyllades segrarna villkorslöst. Få nämnde att hemmamålvakten Anestis gjorde två verkligt förstklassiga parader. 2—0 var inte så klara som det framgick av referaten.

***

Åtta allsvenska matcher har det blivit hittills.

MFF—Hammarby var bra. Minst lika sevärd var Elfsborg—Djurgården (0—2).

Den mest imponerande halvleken har varit Djurgårdens första mot Norrköping.

Glädjande är att Kalmars FF:s nya spelidé gett fyra poäng.

 

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards