Alla inlägg den 9 april 2021

Av Magnus Månsson - 9 april 2021 13:25

Lika svårt som det är att tippa toppstriden i Allsvenskan lika svårt är det att spå hur de nedre regionerna kommer att sluta.

Jag tror dock att det blir en klar differens mellan lag 8 och 9.

I morgon kommer toppentipset.

 

16) Östersunds FK. Lätt att underskatta med tanke på bristen av nytillskott (har inköpsförbud), men en samspelt trupp är ett plus i ett utsatt läge. Det finns kvalitet. Trots all turbulens 2020 spelade ÖFK hem 33 poäng. Det brukar räcka till sämst kvalplats. Men …

 

15) Varbergs Bois. All respekt till tränaren Joakim Persson, han om någon kan få ut max ur en med allsvenska mått okänd trupp. Den lyckade starten i fjor gav självförtroende. Motståndarna är nu varnade för Perssons klurigheter. Robert Simovics, Bunkeflograbbens, målfarlighet ett plus.

 

14) IK Sirius. Några den bästa från fjorårets lag har försvunnit. Och succétränaren Henrik Rydström, inte minst. Vågar oprövade Daniel Bäckström fullfölja Rydstöms intentioner? 2020 var målvakten Lukas Jonsson osäker. På den posten är Sirius starkare i år. Förvärvet av David Mitov Nilsson är ett av seriens bästa och viktigaste. Stort ansvar även på Yukiya Sugita, personlig favorit.

 

13) Mjällby AIF. Pessimistiskt? Måhända, men några av de tongivande från truppen har försvunnit. Så ser det ut fotbollens värld på den nivå i näringskedjan som Blekingelaget befinner sig på. Ersättarna håller okej klass och i det jämna skikt under Topp-8 kan Mjällby mycket väl bli nia.

 

12) Kalmar FF. Kval de två senaste säsongerna. Vad talar för en förbättring? Svar: Henrik Rydström, tränaren, som har en ung trupp med utvecklingspotential, som stöttas av duktiga spelare med allsvensk erfarenhet. Många av spelarna i 20-årsåldern har prövat på spel i högsta serien under några år.

 

11) Halmstads BK. Rutin är ingen dålig tillgång för en nykomling. Det finns med råge i årets HBK-upplaga. Kontinuitet är också viktigt för att bygga ett stabilt lag. Utvecklingspotentialen måste naturligtvis ifrågasättas. Regelbundet spel i startelvan kommer att lyfta Marcus Antonsson.

 

10) Örebros SK. Här finns det också rutin. Men orkar Nordin Gezic, 37 år, ta på sig samma arbetsbörda, som han gjort de senaste åtta åren? Han har varit den spelare som betytt mest för sitt lag i Allsvenskan under alla dessa säsonger. Hur bra av ersättaren för Oscar Jansson, en av seriens främsta under många år, Bobby Allain. Många frågetecken kring ÖSK.

 

9) Degerfors IF. Jag tänker på ”Heja röda vita laget” Erik Bengtssons kultbok från 1975, som skildrar den klubb som under 1940- 50- och 60-talen fascinerade min generation och gjorde oss till perifera anhängare av en förening från en liten bruksort som utmanade etablissemanget. Är det nostalgi som gör att jag placerar en nykomling så högt? Delvis, men både under stora delar av 2020 i Superettan och under försäsongen har Degerfors visat upp ett spel som motiverar optimismen.

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards