Alla inlägg den 13 april 2021

Av Magnus Månsson - 13 april 2021 16:47

Så är då Allsvenskan i fotboll för herrar i gång.

Såg fem av de åtta matcherna. Vet att jag inte är ensam om denna lite nördiga tillvaro.

Några synpunkter.

***

Min tv-apparat  har blivit klart bättre – bara ett lite stopp på tio sekunder – än i fjor, men jag tillskriver discovery+ de förbättrade tekniska sändningarna.

Sen kan man ju fråga sig om expertbemanningen inte är överdriven vid de matcher bolaget kallar huvudsändning. En studie med en programledare och två experter, en kommentator som till sin hjälp har en tredje expert. Och nere bredvid planen finns dessutom en reporter.

Servicen kan man inte klaga på. Jo, förstås, experten Irma Helin talar alldeles för fort för att en plus80-herre alltid skall hinna med.

***

Jag skall inte efter en enda omgång hylla och klanka på lag och spelare. En match av 30 säger absolut inget om fortsättningen. Det har jag lärt mig.

***

I Malmömedia menade många att Hammarbys båda mål (matchen slutade 3—2) var följden av egna misstag, Är det inte så att alla mål, i båda riktningarna, kan härledas till ett misstag någonstans på plan? Bolltapp/bollerövringar sker ideligen och frisparkar är den vanligast förekommande bestraffningen i en fotbollsmatch. Hammarby utnyttjade med skicklighet två vanliga situationer med mål som följd.

Det är det vanliga syndromet, som inte hör hemma i neutral journalistik: Våra mål kommer efter stålande prestationer, deras efter våra misstag.

Supportersresonemang. Helt enkelt.

På tal om misstag: Hammarbymålvakten David Ousteds knuff i ryggen på Ola Toivonen med den målgivande straffen som följd kommer säkert att bli ett av årets klumpigaste ingripanden. Ousteds retur rakt ut på Colaks hårda skott kan väl också hänföras till kategorin ”misstag”.

Misstagen i premiärmatchen var Hammarbys. Vilket gav en rättvis vinst för MFF.

***

En av omgångens intressantaste matcher var nya Kalmars mot Östersund, 0—0. Inte bara för att de båda lagen framåt jul lär kriga i de nedre regionerna.

Hur långt har KFF-tränaren Henrik Rydström kommit i sitt nybygge med sin unga trupp? Lagets första halvlek var övertygande, modigt, finessrikt och uppoffrande med en intensiv press. Östersund fick knappast låna bollen.

Efter paus tröt orken. Matchen blev jämnare men sett över 90 minuter var Kalmar det klart bättre laget med en spelidé som kommer att ge framtida framgångar.

Att det fanns så mycket teknik och spelförståelse i truppen det trodde jag inte efter de två senaste säsongerna. I går saknades dessutom några kuggar.

När Rydström hösten 2018 ersatte sjukskrivne Nanne Bergstrand som  tränare lät han unga spelare få chansen. KFF-ledningen trodde inte på Rydström då, satsade i stället på Magnus Pehrsson och återigen på Bergstrand.

Två förlorade säsonger i Kalmar FF:s allsvenska historia. Menar jag.

För en som gillar en passningsinriktad fotboll med unga spelare skall det bli intressant att följa Henrik Rydström och hans Kalmar FF,

 

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards