Alla inlägg den 19 januari 2021

Av Magnus Månsson - 19 januari 2021 12:45

Linus Persson gjorde en otroligt bra insats i handbollsdramat i VM-segermatchen mot Egypten.

De lovord han fick från alla möjliga, och omöjliga, håll var berättigade. Inget snack om saken.

Många talar om ett internationellt genombrott för helsingborgaren. Jag är den förste att hoppas att det bli en fortsatt utveckling på den karriär som elitmässigt tog fart i HK Malmö. Men en enda toppmatch är inget internationellt genombrott. Det behövs fler toppinsatser. Inte bara i detta mästerskap utan i flera.

Som jag försynt påpekade i ett tidigare inlägg: De senaste åren har många svenska spelare gjort alldeles utmärkta mästerskapsinsatser men utan att hålla sig kvar på denna nivå. Det är därför Sveriges VM-trupp är så orutinerad i mästerskapssammanhang som den är.

För svensk handbolls framtid betyder det mycket om Linus Persson stabiliserar sig på gårdagsnivån för att sedan ta ett nytt kliv.

Samma gäller Jonathan Carlsbrogård, ännu mera orutinerad än Linus.  Jonathan har också visat att det finns en inneboende kapacitet för en lång internationell mästerskapskarriär. Felix Claar och Lukas Sandell, två andra VM-debutanter, har också visat kvalitet.

***

Många av de ”riktigt” unga har fått lite, eller ingen, speltid. Jag tror säkert att förbundskaptenen Glenn Sohlberg önskat att han kunnat matcha dem under längre perioder. Men handboll kräver stor samspelsförståelse. Pandemin har ställt till det. Före VM blev det inga matcher och färre gemensamma träningspass. Sohlberg fick använda de två inledande matcherna till att spela ihop grunduppställningarna.

Det tuffa Egyptenmötet var heller inget lämpligt tillfälle att testa de unga.

Det finns mycket att ta hänsyn till för en nytillträdd förbundskapten.

***

Rubrikernas män, Hampus Wanne, Lucas Pellas och Linus Persson, i all ära. Outstanding efter tre matcher är Jim Gottfridsson. Han kan ju allt. Man brukar poängtera att ingen är oersättlig. Det håller inte när det gäller dagens svenska handbollslandslag. Ingen kan ersätta Jim Gottfridsson.

Och inte heller Max Darj i sin nya dubbelroll. Han är inte bara en eminent försvarsspelare. Darj är även en intelligent linjespelare. Se hur hans ”spärrar” ger luckor för attackerande anfallare. Fråga bara Linus Persson!

***

Och nu ser vi fram mot en ny spännande VM-vecka. Mot en kvartsfinal.

 

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards