Alla inlägg den 17 september 2016

Av Magnus Månsson - 17 september 2016 14:18

Nu är det dags för den svenska fotbollen att utnyttja den teknik som finns.

Att det inte 2016 finns målkameror på de allsvenska arenorna är minst sagt underligt. BK Häcken blev verkligen hårt drabbat när laget inte fick ett mål godkänt mot Örebro. Bollen var en halvmeter över linjen. Nu fick ÖSK två poäng man inte gjort sig förtjänt av. Slutändan kan det betyda att ÖSK får delta i någon Europacup, kanske på Häckens bekostnad.

***

Skall man kunna granska ett domslut i efterhand och ändra domarens beslut? Naturligtvis en kontroversiell fråga. Ibland känns det rimligt. Som när ett felaktigt beslut renderar i två bestraffningar. Det har hänt några gånger i Allsvenskan nyligen. Senast i går i matchen mellan J-Södra och Hammarby. Hemmalagets Fredric Fendrich var på väg igenom, föll och domaren visade det gula kortet, filmning. Reprisen (domarens värsta fiende) visade klart att en Hammarbyspelare träffade Fendrichs fot. Domaren uppfattade inte detta, det accepterar jag, och att han då menar att det är filmning, som skall ge varning, är lika givet.

Men straffpåföljden för J-Södra är orimlig. Dels går man miste om en straff och dels får Fendrich en oberättigad varning. Straffsparken kan man inte göra något åt, men i efterhand borde varningen tas bort från Fendrichs register.

I ishockey granskar man i efterhand våldsamma tacklingar och utdömer därefter en påföljd. Det finns fall när fotbollen borde ha samma möjlighet.

Jag menar att gårdagens händelse är en sådan. Domaren Al-Hakim har förmodligen sett att han bedömde situationen fel och borde vara tacksam om hans misstag i alla fall gav ett mildare straff.

***

Kommentatorn i tv menade: Fendrich ”förstärkte”.

Vadå, förstärkte? Skall man förstärka något, måste detta något ha skett.

Kommentatorn medgav efter reprisen att det var en beröring men att det likväl var en filmning. Jag får inte ihop detta. Fotbollsreglerna är klara: Antingen är det ojuste eller korrekt.

Handbollen har lite mer flytande regler.

 

 

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards