Alla inlägg den 21 april 2020

Av Magnus Månsson - 21 april 2020 19:23

Den 11 maj får Sydsvenskan en ny chefredaktör.

Jonas Kanje ersätter Pia Rehnquist, som tar ett steg upp i Bonnierhierarkin. I förra veckan intervjuades Jonas Kanje av den förre detta kulturchefen Rakel  Chukri. (Läste artikeln först i dag, lagt den på vänt).

Hon ställde en fråga till Jonas Kanje:

”Många läsare tycker kanske att det är obligatoriskt att heja på MFF?”

Var frågan provokativ och ett sätt från andra delar av redaktionen att torgföra sin åsikt om dimensionerna på tidningens MFF-bevakning? Chukris kollega på kulturredaktionen Andreas Ekström har vid några tillfällen framfört denna åsikt.

Jonas Kanje svarar vad han måste:

”Det är möjligt. Jag håller nog inte med. Det klart att det är roligt om det går bra för MFF, Lugi eller Malmö Redhawks men det är inte tidningens uppgift att vara hejarklack åt de lokala lagen.”

Hejarklack, självfallet inte. Men det finns ju en annan gräns att beakta. Är allt som händer och sker i storklubben Malmö FF värt en plats på papper eller nät?

Mitt svar är givet: Det finns så mycket annat inom både den breda regionala sportvärlden och den inhemska som är värd uppmärksamhet.

MFF är det stora i den här regionen, inget snack om den saken. Pia Rehnquist har i svar till vänner och bekanta hävdat och försvarat dimensionerna med ”Läsarna vill ha det så.”

Men det är ju inte läsarna som skall bestämma vad som skall stå i tidningen, det är en kunnig redaktion, som skall serva en stor läsekrets med ett brett intresse. Den totala läsekretsen har en stor önskan att på Sporten läsa mer än om Malmö FF.

Fråga bara!

”Klickandet” får inte vara ett mått på läsvärdet. Det som inte finns går ju inte att ”gilla”. Och se någon gång på facebook och notera att 128 personer kan göra tummen upp för ett inlägg, typ: Där köpte jag mina första gardiner!

I ett modernt, konkurrensutsatt massmedialt samhälle lönar sig kvalitet och variation.

I intervjun talar Jonas Kanje om mångfald. Han tänker kanske i det sammanhanget inte just på tidningens sportbevakning.

Men det är inte fel att tänka i den riktningen.

 

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards