Direktlänk till inlägg 10 november 2014

Allsvenskan 2015 blir jämnare

Av Magnus Månsson - 10 november 2014 17:08

Tredje raka guldet 2015 för Malmö FF.
Spekulationerna -- och förhoppningarna -- är redan igång.
Och visst kommer MFF att åter bli favorit. Det brukar titelförsvaren bli, trots snacket om svårigheterna att försvara ett guld. MFF har en bra trupp och en strålande ekonomi som ger möjligheter på transfermarknaden.
Ett lag som leder en serie från start till mål och vinner med en differens på till slut sex poäng är självfallet en värdig mästare.
Samtidigt är det svårt att redan nu spekulera. Få vet hur trupperna ser ut till våren och än färre hur de ser ut till höstsäsongen. Under två öppna fönster kan det blåsa rejält.
Jag tror att det blir en mera oviss allsvenska nästa år. 2014 års säsong var underlig. De tre lag (AIK, Häcken och Kalmar) som efter halva serien hade viss kontakt med MFF klappade ihop mer eller mindre under sluttampen, medan de tre lag (Örebo, Göteborg och Halmstad), som tog fler eller lika många poäng som MFF under den andra halvan, hade inlett bedrövligt.
Jag tror att faktiskt att något, eller några, lag kommer att göra en jämnare säsong 2015 och ge MFF en strid ända fram till målsnöret.
                                                                       ***
De fem herrar, som i Malmöpressen bevakar i stort varje steg MFF tar, är i sina summeringar bländade av guldglansen och framgångarna i Champions League. Allt har inte varit glimrande i Allsvenskan trots guldet. Till och med “de fem invigda” har faktiskt stundtals varit kritiska till det MFF presterat på plan.
Det är bara att studera vad de skrivit -- men delvis glömt.
Grattis till guldet, Malmö FF! Ni var bäst 2014.

                                                                        ***

Tror jag såg något över 100 allvenska matcher i tv under 2014. Nördigt! Jag medger.

Sett över hela säsongen är givetvis Falkenberg den stora positiva överraskningen. Att hallänningarna skulle stanna kvar -- till och med utan kval -- hade få tippat.

                                                                          ***

Att Djurgården skulle göra en så medioker säsong förvånade. Laget var förra hösten på gång, lett av norrmannen Högmo. Med denna grund och sin nye tränare Per Olsson trodde jag att Djurgården skulla lyfta sig rejält. Så blev det inte. Det bör kanske tilläggas att Stockholmslaget kanske var det lag som fick minst poängutdelning i förhållande till vad man presterade på plan. Men ändå.

                                                                           ***
Häcken är delvis en gåta. Det finns så mycket kunnande på så många fötter. Innan laget blir mer cyniskt och lär sig spela på resultatet lär det bli sällsynt med medaljer. Kan flytten till den nya arenan på Hisingen ge ett lyft.?
Jag skall erkänna en sak: Häcken är det lag jag prioroterar på tv.
                                                                            ***
Elfsborg, alltid i topp, fick inte heller till det 2014. Boråsarna saknar en stabil målskytt. Det finns lovande kapacitet på många håll. Ett Elfsborg utanför topptre är en besvikelse med tanke på den inneboende kvaliteten.
                                                                             ***
Jag kommer att sakna Mjällby. Visst har man värvat utifrån men tänk hur många unga Blekingegrabbar man gett möjligheten att spela allsvensk fotboll. Plus en massa spelare från den nordöstra delen av Skåne.
                                                                              ***
Mest spännande 2015? Skall Örebro kunna bygga vidare på den höst som gjorde närkingarna till Höstens lag?
                                                                               ***
Inget ont om Brommapojkarna men visst är det ett lyft att byta ett öde Grimsta mot ett välfyllt Tela 2. Välkommen Hammarby!

 

***

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Magnus Månsson - Tisdag 23 april 18:22

Fyra allsvenska omgångar är avklarade. Ett enda lag har idel segrar, inte oväntat Malmö FF. Dels är MFF storfavorit och dels har man haft ett gynnsamt öppningsprogram med Hammarby hemma och övriga möten mot lag som allmänt tippas hamna i de nedre...

Av Magnus Månsson - Söndag 21 april 12:26

Hur skall man tolka Malmö FF:s 1—0-vinst mot nykomlingen Västerås SK? Segrar förlåter alltid – nästan i alla fall – det mesta. Och det finns ingen anledning att ifrågasätta det rättvisa i hemmavinsten. Samtidigt har jag åtskill...

Av Magnus Månsson - Fredag 19 april 17:55

Sydsvenskan har den senaste tiden haft två insändare, som pläderat för att Malmö åter skall få ett idrottsmuseum. Jag håller helt med Jörgen Ekdahl, tidigare handbollsspelare och ledare (och före detta elev från Augustenborgsskolan) och förre friti...

Av Magnus Månsson - Torsdag 18 april 18:23

Kvartsfinalerna i herrarnas SM-slutspel är avklarade. Damerna har precis börjat sina. Den inhemska säsongen varar ända in slutet av maj med finalerna. Hur klarar handbollen publikmatchen mot fotbollen och ishockey, som har ett VM väntande efter...

Av Magnus Månsson - Tisdag 16 april 18:46

Jag har haft en minisemester, tre dagar i Stockholm. Trevligt, teaterbesök (Änglagård, värt ett besök), sightseeing (alltid nostalgiskt att åter se platser från olika epoker i ens liv) och samvaro med en häften av familjen. Men också lärorikt. Av...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards