Direktlänk till inlägg 21 mars 2013

Alingsås vinner SM-guldet

Av Magnus Månsson - 21 mars 2013 19:46

Slutspels- och kvaltider i handboll.

Samtidigt som Allsvenskan i fotboll sparkas i gång i samma veva.

Det är mycket att hålla reda på. Fotbollsfunderingarna får vänta.

I herrarnas SM i handboll blir det som 2009, Alingsås HK vinner. Men brasklappen finns förstås i bakfickan. Jesper Konradsson och Pontus Johansson måste bli kuranta. Utan dessa spelare vann västgötarna borta mot Ystads IF senast. Det var starkt. Med Jesper och  Pontus stiger kapaciteten med många procent.

Så se upp IFK Kristianstad! Trots hemmaplansfavören är risken stor att laget försvinner i kvartsfinalen. IFK har inte varit stabilt på sistone. Lars Möller Madsen gör inte den här säsongen de enkla avgörande målen, när spelet kärvar.

Seriesegrande Lugi klarar sin semifinalplats genom vinst över Hammarby. Lugi vann Elitserien tack vare att man var säkert mot lagen i bottenregionen, en förlust mot HK Malmö och ett kryss mot Aranäs var enda plumparna. Konkurrenterna hade fler. Men givetvis visade laget styrka även mot topplagen. Anders Hallberg måste vara frisk, de övriga niometersspelarna måste under längre perioder upp i den klass de då och då visat. Det blir tufft för Lugi i semifinalen.

Ystads IF då? Sett över hela säsongen en besvikelse. YIF borde haft hemmaplansfavör i i alla fall kvartsfinalen. Truppen är dock så stark och rutinerad att det faktiskt kan bära långt. YIF har matchat sina B-uppställningsspelare flitigt med bra utdelning. Detta kan bli utslagsgivande när matcherna nu kommer tätt.

På damsidan blir ett Skånelag i final mot Sävehof. Lugi eliminerar Eslöv, H 65 slår ut Skövde sen blir det ett ovisst derby i semifinalen. Någon av dessa matcher vill jag se.

Sävehof har då först programenligt vunnit över H 43/Lundagård.

Herrkvalet till Elitserien kan bli tufft för HK Malmö, som dock med tanke på sin placering bör klara av att bli bland de tre främsta i sexlagsserien. Den försämrades förstås  kvalitetsmässigt avsevärt i och med att Aranäs försvann och ersattes av Irsta.

Det som oroar är HK:s resultatsvaga avslutning av grundserien. Och hur påverkas laget av att tränaren försvinner och fyra av spelarna i förstauppställningen?

Av lagen från Allsvenskan har jag sett Önnered och OV. Önnered är bra med en blivande sevärd storspelare i Andreas Berg. OV har några spelare med hög kapacitet, men när jag såg Helsingborgslaget imponerade inte målvakterna. Jo, förstås när OV vände ett fyramålsunderläge till oavgjort mot H 43 och därmed säkrade sin plats i kvalet. Då var Michael Andersson magnifik.

Men nog skall HK fixa detta. Jag vill gärna se elithandboll 500 meter från bostaden även nästa säsong.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Magnus Månsson - Torsdag 18 april 18:23

Kvartsfinalerna i herrarnas SM-slutspel är avklarade. Damerna har precis börjat sina. Den inhemska säsongen varar ända in slutet av maj med finalerna. Hur klarar handbollen publikmatchen mot fotbollen och ishockey, som har ett VM väntande efter...

Av Magnus Månsson - Tisdag 16 april 18:46

Jag har haft en minisemester, tre dagar i Stockholm. Trevligt, teaterbesök (Änglagård, värt ett besök), sightseeing (alltid nostalgiskt att åter se platser från olika epoker i ens liv) och samvaro med en häften av familjen. Men också lärorikt. Av...

Av Magnus Månsson - Söndag 14 april 22:07

Fotbollen har fått sin Leif GW Persson. Ja, ni vet den där gubben som dyker upp i all media och muttrar fram sina tankar – i Leif GW:s värld givetvis sanningar – om allt som tilldragit sig i världen. Men är man professor i kriminologi r...

Av Magnus Månsson - Onsdag 10 april 18:35

Två allsvenska fotbollsomgångar och redan har domarna hamnat i fokus. Illavarslande förstås. Mina funderingar kring de omdiskuterade straffsparkarna: Finns det någon annan idrott där ett normalt rörelseschema bestraffas? Vi har fått två armar f...

Av Magnus Månsson - Måndag 8 april 16:42

I kväll är det en stormatch i handboll i Malmö. Jag menar att en kvartfinal i SM mellan HK Malmö och landets för närvarande mest intressanta lag, Sävehof, är värd epitetet ”stormatch”. Det är troligen HK:s sista hemmamatch den här säs...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16 17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards