Direktlänk till inlägg 14 december 2018

C:s och L:s vallöften inte motstridiga

Av Magnus Månsson - 14 december 2018 13:07

Det blev ingen stadsminister i dag heller.

Jag förstår inte hur man skall komma fram till en lösning. Mitt politiska intresse och insikt i inrikespolitiken är förmodligen på samma nivå som de flesta svenskars. För förtydlighetens skull vill jag poängtera att jag är liberal. Och röstar efter ideologi – kan förstås låta pretentiöst – och inte på person.

I många kommentarer/analyser – inte minst genom Sydsvenskans stjärnreporter Olle Lönnaeus – framförs synpunkten att Annie Lööfs (C) och Jan Björklunds (L) vallöften var motstridiga: De ville ha en borgerlig regering utan stöd av Sverigedemokraterna.

Jag ser inget som helst motstridighet i dessa vallöften. Det är två självklara målsättningar för ett liberalt, borgerligt parti.

Att sen valresultaten omöjliggör att de infrias är en helt annan sak.

Detta skrivit utan att ha insikt i vad som sagts i de interna partiledardiskussionerna.

Men att påstå att C:s och L:s vallöften i regeringsfrågan är motstridiga är inte korrekt. Bara ett partiskt inlägg.

 
 
Ingen bild

Jörgen Ekdahl

16 december 2018 17:29

Hej Magnus!
Jag tycker det definitivt är motstridigt! Man kan inte säga att man vill bilda en Allians regering, med vissa villkor som ska vara uppfyllda. Annars skulle man kunna tänka sig att stötta en Socialdemokratisk regering. Så kan man inte göra mot sina väljare.
SDS oberoende liberal tidning! Det tycker jag inte de står upp emot.
Mvh Jörgen

Magnus Månsson

16 december 2018 20:29

Hej!
1) Som medlem i Alliansen vill C och L ha bort S från regeringsmakten.
2) C och L vill inte ge SD inflytande.
I min värld för ett liberalt/borgerligt parti två självklara målsättningar. Vari ligger det motstridiga? Det måste du förklara för mig.

SDS har på ledarsidan en oberoende liberal profil. Det är den som skall vara gällande. Tyvärr har det på nyhetssidorna publicerats andra åsikter av profilerade journalister.

I en förgången tid fick bara ledarsidorna framföra politiska åsikter. Det har man tydligen på SDS ruckat på. Den här förändringen diskuteras mycket inom tidningsvärlden. Det är en fråga om trovärdighet i politiska frågor.

Ha det bra och trevliga helger.
MM

 
Ingen bild

Jörgen Ekdahl

17 december 2018 10:41

Hej igen Magnus!
Man kan inte ha två villkor, som inte går att uppfylla.
Även om Alliansen hade blivit större än S, MP och V, hade SD haft bollen vid alla omröstningar i Riksdagen. Om nu L och C skulle komma överens med S, så är väl inte det deras väljare har röstat på, eller?
I ett extra val kan mycket väl L åker ur Riksdagen. Och då får vi ett helt annat läge.
Önskar dig och dina när och kära EN RIKTIGT GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR!
Jörgen

Magnus Månsson

17 december 2018 16:41

Vallöftena/valönskningarna var förenliga. Valresultatet gjorde att båda inte kan uppfyllas. Det är det jag hela tiden skrivit.

OM Alliansen fått fler mandat än S, MP och V hade man lagt ett förslag som vunnit över det rödgröna blocket. Givetvis kunde oförutsägbara SD då fälla förslaget och rösts på oppositionen.

Med en rödgrön regering hade det blivit samma situation. Fast tvärtom.
SD har tyvärr en nyckelroll.

Så länge resultaten av förhandlingarna är okända är det svårt att kommentera svek eller inte svek.

S måste bryta några av sina löften, C och L några av sina. Vems är heligast? C och L har genom att diskutera med S visat att man över huvud taget inte vill ha med SD att göra. De röstade också ner UK och M.

Du och din familj önskas lugna och trevliga helger.
MM

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Magnus Månsson - Måndag 18 mars 21:47

Det blev en önskefinal i herrarnas fotbollscup, Malmö FF mot Djurgården. Det är de lag som imponerat mest i de inledande omgångarna och i den enkät som redovisades i samband med den  allsvenska upptaktsträffen tippas just MFF och Djurgården som de ...

Av Magnus Månsson - Fredag 15 mars 18:29

Den allsvenska fotbollspremiären närmar sig. Det blir ingen spännande guldstrid lik den i fjor med ett avgörande i en direkt final som den mellan Malmö FF och Elfsborg. Experter av alla de slag och trovärdighet är klara med sitt tips: Malmö FF ko...

Av Magnus Månsson - Onsdag 13 mars 18:05

Ett steg i rätt riktning? Eller en tillfällighet? Jag är optimistisk och tror på det förstnämnda. Och det jag tänker på är den skånska insats vid helgens SM i friidrott för 15- och 16-åringarna. Efter den lite skämmiga insatsen vid motsvarande tä...

Av Magnus Månsson - Tisdag 12 mars 17:16

Det går tungt för Lugi i de båda högsta serierna i handboll. Både damerna och herrarna riskerar att degraderas, antingen direkt eller via kval. Jag har alltid hävdat att föreningar, oavsett idrott, med stabil ungdomsverksamhet har lättare att til...

Av Magnus Månsson - Måndag 11 mars 19:23

Sydsvenskans chefredaktör Jonas Kanje har varannan söndag en kolumn, där han behandlar alla de frågor och prioriteringar han som ansvarig utgivare har att lösa och ta beslut om. I går var han inte på problematiken om vad som attraherar mest, vilka ...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards