Direktlänk till inlägg 21 maj 2018

Mer marginaler än annorlunda spel

Av Magnus Månsson - 21 maj 2018 15:34

Det spred sig en känsla av lättnad över Malmö i går kväll.

I alla fall över den himmelsblå delen. MFF hade vunnit med 2—0 över Häcken. Det ger en lugn vecka för MFF-familjen, från ledarstab via spelare till alla de många supportrarna.

Men visst finns det mycket att fundera över. Bonce Innocent och Samuel Adrian, det nykomponerade innermittfältet, fick berättigat beröm, men den främste matchvinnaren var målvakten Fredrik Andersson. Han har sett osäker ut i sina två tidigare matcher mot TFF och Hammarby men var i går lika stabil som när han i höstas vikarierade för Johan Dahlin. Mål förändrar alltid en match. Därför var Fredriks frilägesräddning vid Moestafa El Kabirs genombrott i matchinledningen oerhört värdefull. Liksom missen, den hårresande, av Häckens Daleho Irandust, den också vid 0—0. Rent allmänt får man en känsla av att många av Häckenspelarna gärna vill göra det lilla, onödigt, extra i sina avslutningar. I går liksom många gånger tidigare.

Vad jag vill ha sagt är: MFF:s försvarsspel har med rätta ifrågasatts under våren. Trots bibehållen baklängesnolla var det inte bra i går heller. Den berodde i mångt och mycket på Häckens ineffektivitet.

MFF vann på att marginalerna denna sköna försommarkväll var på deras sida. Inte på att det var ett annorlunda Daniel Andersson-insspirerat spel.

Marginaleffekten kan väl accentueras av straffen till MFF. Enligt regelboken korrekt men medge att det är oturligt att i en duell ramla och få bollen skjuten på armen med straff som påföljd.

Jag tror givetvis att Daniel Andersson är nöjd med de tre poängen, men absolut inte över helheten, sett över 90 minuter.

***

En fundering kring Häcken. Jag tror att laget är det i Allsvenskan som har svårast att anpassa sig till skiftena av underlag. Har sett åtta av Häckens matcher (missade förlusten mot BP, förvisso på konstgräs) och konstaterar att spelarna är betydligt bekvämare på konstgräs än på naturgräs.

Sina sämsta insatser – förmodligen undantagandes mötet mot BP -- har Häcken gjort borta mot IFK Göteborg och Malmö FF. Båda på naturgräs.

Så på onsdag får AIK sin första förlust, mot Häcken på Bravida.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Magnus Månsson - Måndag 18 mars 21:47

Det blev en önskefinal i herrarnas fotbollscup, Malmö FF mot Djurgården. Det är de lag som imponerat mest i de inledande omgångarna och i den enkät som redovisades i samband med den  allsvenska upptaktsträffen tippas just MFF och Djurgården som de ...

Av Magnus Månsson - Fredag 15 mars 18:29

Den allsvenska fotbollspremiären närmar sig. Det blir ingen spännande guldstrid lik den i fjor med ett avgörande i en direkt final som den mellan Malmö FF och Elfsborg. Experter av alla de slag och trovärdighet är klara med sitt tips: Malmö FF ko...

Av Magnus Månsson - Onsdag 13 mars 18:05

Ett steg i rätt riktning? Eller en tillfällighet? Jag är optimistisk och tror på det förstnämnda. Och det jag tänker på är den skånska insats vid helgens SM i friidrott för 15- och 16-åringarna. Efter den lite skämmiga insatsen vid motsvarande tä...

Av Magnus Månsson - Tisdag 12 mars 17:16

Det går tungt för Lugi i de båda högsta serierna i handboll. Både damerna och herrarna riskerar att degraderas, antingen direkt eller via kval. Jag har alltid hävdat att föreningar, oavsett idrott, med stabil ungdomsverksamhet har lättare att til...

Av Magnus Månsson - Måndag 11 mars 19:23

Sydsvenskans chefredaktör Jonas Kanje har varannan söndag en kolumn, där han behandlar alla de frågor och prioriteringar han som ansvarig utgivare har att lösa och ta beslut om. I går var han inte på problematiken om vad som attraherar mest, vilka ...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards