Direktlänk till inlägg 3 juni 2020

Ulf Lundell är Offside

Av Magnus Månsson - 3 juni 2020 18:42

Att läsa dagböcker kan vara väl så intressant.

Gör det med viss oregelbundenhet. För en tid sedan avslutade jag Ulf Lundells Vardagar, han anteckningar och funderingar från 2017. Den var på drygt 600 sidor, förvisso med små textsnuttar på ganska många sidor. Men ändå. Jag har en vana att alltid läsa färdigt alla de cirka 40 böcker jag plöjer per år. Så gjorde jag även med Vardagar. Lundell beskriver en vardag och iakttagelser som delvis är mig helt främmande, förstod inte ett dugg. Samtidigt finns det partier som är fascinerande och öppnar en okänd värld.

Så trots att tanken många gånger fanns att bryta min tradition att inte läsa slut det jag påbörjat, så tillhör nu Vardagar avdelningen lästa böcker.

600 sidor var i mastigaste laget. Har sett att han fortsatt att publicera sina dagböcker och att de får lovord av en massa recensenter. Jag kommer inte att fortsätta ta del av Lundells liv och funderingar. Tycker också det är märkligt att det finns intresse att läsa om hans problem med sina bilar, strul med bredbandet, hur det blåser över Kivik och var han handlar och andra vardagliga trivialiteter.  Att han inte giller Lotta Engberg kan han gott hålla för sig själv. Och jag upprepar detta på över 600 sidor.

Han är kunnig om blommor och djur, speciellt fåglar, och han tittar i tv mycket på sport, Formel 1-loppen missar han sällan.

En naturlig fråga dök upp: Kan en kändis få allt publicerat och sålt? Har sett att hans senaste Vardagar 3 ligger högt på popularitetslistorna.

Okej Jag bidrog till att Vardagar är köpt i en hög upplaga. Till mitt försvar vill jag påpeka att inhandlandet gjordes på bokrean i februari.

***

Då hade jag betydligt större behållning av den dagbok Anteckningar från ett fotbollshål, som Offsides chefredaktörer Anders Bengtsson och Johan Orrenius publicerar i senaste numret av fotbollsmagasinet.

Det är ett tidsdokument som välskrivet skildra den fotbollsfria våren 2020. Hos författarna finns hela tiden oron över hur Offside skall överleva krisen med minskade intäkter från annonsörer och sponsorer.

Måtte Offside med sina genomarbetade artiklar överleva! Den behövs i en klickrelaterad mediavärld.

 

 
 
Göran

Göran

3 juni 2020 21:33

Kan inte annat än hålla med. Har visserligen inte läst just den boken men med tanke på hur stor husgud Uffe är hos mig för sina låtar och framför allt texterna i dem är det egendomligt att jag har så svårt att se hans storhet som författare. Har läst 5-9 av hans romaner och av dem är det bara debutboken "Jack" som jag gillade när den var ny. Men jag läste om den för kanske tio år sen och konstaterade då att inte heller den föll mig i smaken. Men som låtskrivare och artist tycker jag att han är bland det bästa vi har i Sverige.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Magnus Månsson

4 juni 2020 15:19

Vi är överens. Hade funderingar på att läsa om Jack men efter ditt inlägg skippar jag det och väjer något annat.
Ha det bra/MM

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Magnus Månsson - Torsdag 28 mars 17:17

Om några timmar börjar sista omgången i herrarnas Handbollsliga. Med många viktiga möten för att undvika direktnedflyttning, negativt kval och för att skaffa sig hemmaplansfavör i det slutspel som väntar för de åtta främsta. Där det kan bli 15 matc...

Av Magnus Månsson - Tisdag 26 mars 21:09

De 48 lagen till finalhelgen i UM i handboll i Uppsala i slutet av april är klara. Det gick bra för Skåne nu senast. I F 14 är det tuffa normer i det sista steget, 40 lag skall bli åtta. Endast poolettan får biljett till Uppland. Det fixade Krist...

Av Magnus Månsson - Måndag 25 mars 10:32

Det forskas mycket kring ungdomsidrotten. Professorer, docenter, sociologer och andra yrkeskategorier framför i avhandlingar och i olika media sina forskningsresultat. De är i stort eniga: För tidig specialisering är inte bra, de som sysslar med ...

Av Magnus Månsson - Lördag 23 mars 20:47

Malbas utmanar Stockholm. Nja, det är förstås en överdrift. Men tillsammans med göteborgska Högsbo är Malbas den enda kubb som numerärt kan utmana Stockholmsklubbarna i det pågående U- och JSM-spelet i basket. Stockholmsregionen dominerar landets...

Av Magnus Månsson - Fredag 22 mars 17:40

2—5 snackar man naturligtvis inte bort. Men samtidigt blev inte omdömena lite löjligt negativa. Jag tänker givetvis på den massiva mediakritiken efter Portugals utklassning av Sverige i går. Det var ju faktiskt ett av världens bästa lag Sve...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards