Direktlänk till inlägg 14 april 2018

Var det viljan eller förmågan som saknades MFF?

Av Magnus Månsson - 14 april 2018 12:40

True Blues, TFF:s supporterklubb, vill inte att Vångavallen får konstgräs.

En banderoll med budskapet: Konstgräs, nej tack fanns på plats vid gårdagsmatchen Trelleborg—Örebro 1—2. Men är det någon gång man önskar just konstgräs så är det, när underlaget är som Vångavallens i går. Lägg därtill att det blåste som det bara kan i Trelleborg! Det var en omöjlighet att spela en organiserad fotboll.

Man tar ofta till orden: Det var det sämsta jag sett. Och visst platsar TFF—ÖSK-mötet högt på min allsvenska ”sämstalista”, men det vore inte rättvist mot spelarna att sätta upp matchen på listan. Förutsättningarna var usla.

Och inte blev det bättre av en svajig domarinsats av Bojan Pandzic.

Målen 1—0, kom efter hörna där stormen inverkade på bollbanan, 1—1 på en tveksam straff och 1—2 efter frisparkstouch.

Alltså inga spektakulära mål att minnas under den tunga återresan till Malmö.

***

Min TiVo-box hade inte sin bästa fredagskväll så jag missade de första 20 minuterna av GIF Sundsvall—MFF 2—2.

Och som alltid när MFF tappar poäng beror det på att laget gör en usel – eller välj andra negativa ord, det finns många att välja i den rika floran -- match. Allt enligt, Malmömedia.

Det fanns dock plats för några berömmande ord om hemmalaget. Med rätta.

Analyserna om den katastrofala – ett ord som också kom till användning – insatsen berodde enligt en del på MFF misslyckades i sitt presspel. Min enkla förklaring är att MFF-arna helt enkelt inte hann med i de perioder Sundsvalls rörliga och snabba en-touch-spel fungerade som bäst. Man hann inte in några pressituationer. Det var kanske mer förmågan än viljan som saknades? Något att kanske fundera över.

***

Åter till konstgräsproblematiken! Förhållandena i Sundsvall 81 fågelvägsmil från Trelleborg var överlägsna de på Vångavallen. Inte bara på grund av vinden.

Vill svensk fotboll ha en tävlingssäsong från februari in i november med hela Sverige involverat är konstgräs en nödvändighet på många håll.

I Trelleborg i går hade det höjt underhållsvärdet.

Men i de södra delarna av landet är det prestige att kunna bjuda på naturgräs. Även under perioder då spelkvaliteten blir lidande.


 
 
Ingen bild

George Persson

14 april 2018 20:18

Jag är orolig för att MFF saknar en riktig mittbacksstrateg och numera också en internationellt gångbar målgörare/toppforward !!

Magnus Månsson

14 april 2018 21:29

Säsongen är ny och det finns mycket att fundera över.
MM

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Magnus Månsson - Måndag 18 mars 21:47

Det blev en önskefinal i herrarnas fotbollscup, Malmö FF mot Djurgården. Det är de lag som imponerat mest i de inledande omgångarna och i den enkät som redovisades i samband med den  allsvenska upptaktsträffen tippas just MFF och Djurgården som de ...

Av Magnus Månsson - Fredag 15 mars 18:29

Den allsvenska fotbollspremiären närmar sig. Det blir ingen spännande guldstrid lik den i fjor med ett avgörande i en direkt final som den mellan Malmö FF och Elfsborg. Experter av alla de slag och trovärdighet är klara med sitt tips: Malmö FF ko...

Av Magnus Månsson - Onsdag 13 mars 18:05

Ett steg i rätt riktning? Eller en tillfällighet? Jag är optimistisk och tror på det förstnämnda. Och det jag tänker på är den skånska insats vid helgens SM i friidrott för 15- och 16-åringarna. Efter den lite skämmiga insatsen vid motsvarande tä...

Av Magnus Månsson - Tisdag 12 mars 17:16

Det går tungt för Lugi i de båda högsta serierna i handboll. Både damerna och herrarna riskerar att degraderas, antingen direkt eller via kval. Jag har alltid hävdat att föreningar, oavsett idrott, med stabil ungdomsverksamhet har lättare att til...

Av Magnus Månsson - Måndag 11 mars 19:23

Sydsvenskans chefredaktör Jonas Kanje har varannan söndag en kolumn, där han behandlar alla de frågor och prioriteringar han som ansvarig utgivare har att lösa och ta beslut om. I går var han inte på problematiken om vad som attraherar mest, vilka ...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards