Direktlänk till inlägg 28 februari 2018

Ovärdigt uppträdande av Ola Lindgren

Av Magnus Månsson - 28 februari 2018 13:05

OS och en hostrelaterad influensa har gjort att varken tid eller ork räckt till för några konstruktiva (nåja!) funderingar den senaste tiden.

En bloggcomeback kan kanske vara på plats, när kyla och vind gör att det är skönast att sitta inne i värmen och beskåda det vackra snölandskapet.

I går kväll var det extra angenämt att bara ha några 100 meter till Baltiska hallen för att se handbollens Skånederby mellan HK Malmö och IFK Kristianstad.

HK har lite otur med vädret vid sina derbyn. Om jag inte missminner mig var det ett rejält höstoväder vid YIF:s besök och så nu denna ”arktiska” kyla. Publiksnittet hade behövts hissas upp.

***

Till matcher och tävlingar skall man gå med glädje. Det skall vara högtidsstunder. Så känner de flesta, tränare, aktiva, styrelser och alla supporters.

Men hur känner sig Ola Lindgren, den förre förbundskaptenen och IFK Kristianstadstränaren, när det är dags för match? Han vet ju att han kommer att bli arg, nej störtförbannad, för hans lag kommer att möta två fullkomligt odugliga domare match efter match. Inte ens de egna spelarna undgår hans negativa gestikulerande.

Hur står man ut att gå till ett jobb med vetskapen om att man vid nästan varje tillfälle kommer att bli besviken på allt och alla¨?

Okej, jag överdriver något men jag känner olust när jag ser OIa Lindgrens osympatiska uppträdande. Varför inte lägga energi på något man kan påverka?

Jag har ingen aning om skade- och sjukdomssituationen i Kristianstadstruppen (förutom de som inte alls var med) men det var väl ganska uppenbart att Ola inte fullt ut matchade laget för seger. Han hade resignerat. Likväl protesterade han in i det sista, när matchen var körd och fick en berättigad varning.

Ovärdigt!

Lika ovärdigt som när delar av Kristianstadsanhängarna hyllade honom i samband med det gula kortet.

***

Matchen, då? HK-vinsten 21—17 finns det inget att säga om. Men för en neutral handbollsvän var det definitivt ingen höjdare. Snarare en av säsongens sämre toppmatcher i Handbollsligan.

Att med utgångspunkt från skeendet i går mena att HK och Kristianstad är Sveriges två bästa lag just nu tyder inte på någon större erfarenhet av inhemsk handboll. Båda dessa lag och några andra har presterar betydligt bättre handboll, inte hämmade av sjukdomar och skador.

Därmed inte sagt att det inte just blir Kristianstad och Malmö i SM-finalen.

***

Personligen gladde jag mig mest över att HK:s Simon Nyberg fick 60 minuters speltid på grund av Fredrik Petersens skada. Simon skötte det utmärkt och i min handbollsvärld är han värd mer speltid även när Fredrik Petersen är kurant.

 

 
 
Ingen bild

Jörgen Ekdahl

28 februari 2018 15:08

Hej igen!
Tydligen läser Max Wiman din blogg! Idag kan man läsa i hans krönika om att HK Malmö är ett av Sveriges två bästa handbollslag just nu. Samt att där inte finns någon handbolls kultur i Malmö att tala om. Med tanke på väderförhållandena i Skåne just nu, får man säga att 2270 personer i Baltiskan igår var mycket bra.
Mvh Jörgen

Magnus Månsson

28 februari 2018 15:14

Hej!
2 270 var bra.
Men det var två av sjukdomar och skador stukade lag´. Spänningen räddade tillställningen inte kvaliteten.
Ha det bra/MM

 
Ingen bild

Nb

2 mars 2018 07:54

Vi älskar Ola Lindgren! Har har stora förväntningar på sina spelare, med all rätt. Om IFK Kristianstad ska vara ute i Europa måste det tränas annorlunda, hårdare klimat och allt behöver höjas några snäpp och ja, det ser faktiskt ganska bra ut i CL. Dessutom är han en av dem mest ödmjuka tränarna som finns inom handbollen, men framförallt kunnig. Framåt för svensk handboll!

Magnus Månsson

2 mars 2018 08:40

Jag har svårt att förstå att de egenskaper som behövs för att vara elittränare inte kan förenas med ett värdigt uppträdande under matcherna. Dessutom menar jag att elittränare bör visa respekt för domarna som i handboll har ett av idrottsvärldens svåraste uppgifter,
MM

 
Ingen bild

Nb

2 mars 2018 10:10

Självklart ska alla visa domarna respekt, men kollar man statistik över dem gula korten upptäcker man ganska fort att Ola Lindgren ligger i lä, från omgång 15 finns där bara en varning på Lindgren (matchen mot Malmö) medan RiKs tränare har mer än tre stycken varningar under dessa omgångar!

Magnus Månsson

2 mars 2018 12:51

Att RIK-Zuta från ett visst datum har fler gula korr än Ola Lindgren rättfärdigar i inte Ola Lindgrens uppförande i Malmömatchen. Och inte hans tidigare historik.
Lite sandlådeargumentation.
MM

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Magnus Månsson - Måndag 18 mars 21:47

Det blev en önskefinal i herrarnas fotbollscup, Malmö FF mot Djurgården. Det är de lag som imponerat mest i de inledande omgångarna och i den enkät som redovisades i samband med den  allsvenska upptaktsträffen tippas just MFF och Djurgården som de ...

Av Magnus Månsson - Fredag 15 mars 18:29

Den allsvenska fotbollspremiären närmar sig. Det blir ingen spännande guldstrid lik den i fjor med ett avgörande i en direkt final som den mellan Malmö FF och Elfsborg. Experter av alla de slag och trovärdighet är klara med sitt tips: Malmö FF ko...

Av Magnus Månsson - Onsdag 13 mars 18:05

Ett steg i rätt riktning? Eller en tillfällighet? Jag är optimistisk och tror på det förstnämnda. Och det jag tänker på är den skånska insats vid helgens SM i friidrott för 15- och 16-åringarna. Efter den lite skämmiga insatsen vid motsvarande tä...

Av Magnus Månsson - Tisdag 12 mars 17:16

Det går tungt för Lugi i de båda högsta serierna i handboll. Både damerna och herrarna riskerar att degraderas, antingen direkt eller via kval. Jag har alltid hävdat att föreningar, oavsett idrott, med stabil ungdomsverksamhet har lättare att til...

Av Magnus Månsson - Måndag 11 mars 19:23

Sydsvenskans chefredaktör Jonas Kanje har varannan söndag en kolumn, där han behandlar alla de frågor och prioriteringar han som ansvarig utgivare har att lösa och ta beslut om. I går var han inte på problematiken om vad som attraherar mest, vilka ...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards