Alla inlägg den 20 juli 2013

Av Magnus Månsson - 20 juli 2013 11:47

 Kommer just från Malmö stadion. Ville se den förödelse som i fredags beskrevs i en av stans morgontidningar.

Visst, det fanns skador på många ställen förorsakade av ovarsamhet i samband med förra veckans konserter. Men jag tvivlar på att alla skavanker är nya och jag förstår inte heller– utan att på något sätt vara expert – varför man inte provisoriskt skulle kunna reparera dem.

Friidrottsdelen är ett lapptäcke. De tillfälliga lagningarna är otaliga. Några till skulle inte göra någon större skillnad.

Några smärre ingrepp – men det är bråttom – och Stadion skulle åter kunna användas fullt ut till träning.

Men Stadion fyller inte måttet för en tävling av någon högre dignitet. Väder och vind har satt sina spår. Plus naturligtvis ett visst mått av träningsutnyttjande, som man dock hade önskat vore betydligt större.

Styrelseledamoten i Stiftelsen MAI, Bengt Bendéus, tillika hedersordförande i MAI, är enligt tidningen frän i sin kritik:

-- Fritidsdirektören Bo Sjöström visar stor nonchalans mot friidrotten när det får gå till på det här sättet.

Förlåt! Om nu en arrangör inte uppfyllt kontraktskraven kan väl knappast en tjänsteman i detta tidiga läge kritiseras.

Malmö stad måste väl se till att det blir en viss ekonomi i Stadion, när idrotten inte bidrager med något. Välbesökta konserter är ett sätt.

Jag har ställt frågan tidigare: Vad gör Malmös friidrottsföreningar för att fylla stans två friidrottsanläggningar med aktiviteter?

En säger en arenatävling, ett lag-SM för 17-åringar, under 2013. Och relativt liten träningsverksamhet.

Behövs verkligen två friidrottsanläggningar i Malmö? Jag tror att de styrande i Malmö inom kort kommer att fundera i dessa banor.

Det naturliga alternativet är då givetvis ett upprustat Stadion med en publikkapacitet på 5 000. Internationella galor utanför de i Diamond league är förlustarrangemang. Det är inget för Malmö i ett längre perspektiv. Det medger promotor Daniel Wessfeldt också i ett inlägg på Svenska Friidrottsförbundets hemsida.

***

Farhågorna om att IFK Malmö inte skall kunna spela sina närmaste hemmamatcher på Stadion var också överdrivna. Det lilla området med gulnat gräs hade redan börjat grönska.


Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards