Direktlänk till inlägg 20 juli 2013

Ett inlägg i Stadiondebatten

Av Magnus Månsson - 20 juli 2013 11:47

 Kommer just från Malmö stadion. Ville se den förödelse som i fredags beskrevs i en av stans morgontidningar.

Visst, det fanns skador på många ställen förorsakade av ovarsamhet i samband med förra veckans konserter. Men jag tvivlar på att alla skavanker är nya och jag förstår inte heller– utan att på något sätt vara expert – varför man inte provisoriskt skulle kunna reparera dem.

Friidrottsdelen är ett lapptäcke. De tillfälliga lagningarna är otaliga. Några till skulle inte göra någon större skillnad.

Några smärre ingrepp – men det är bråttom – och Stadion skulle åter kunna användas fullt ut till träning.

Men Stadion fyller inte måttet för en tävling av någon högre dignitet. Väder och vind har satt sina spår. Plus naturligtvis ett visst mått av träningsutnyttjande, som man dock hade önskat vore betydligt större.

Styrelseledamoten i Stiftelsen MAI, Bengt Bendéus, tillika hedersordförande i MAI, är enligt tidningen frän i sin kritik:

-- Fritidsdirektören Bo Sjöström visar stor nonchalans mot friidrotten när det får gå till på det här sättet.

Förlåt! Om nu en arrangör inte uppfyllt kontraktskraven kan väl knappast en tjänsteman i detta tidiga läge kritiseras.

Malmö stad måste väl se till att det blir en viss ekonomi i Stadion, när idrotten inte bidrager med något. Välbesökta konserter är ett sätt.

Jag har ställt frågan tidigare: Vad gör Malmös friidrottsföreningar för att fylla stans två friidrottsanläggningar med aktiviteter?

En säger en arenatävling, ett lag-SM för 17-åringar, under 2013. Och relativt liten träningsverksamhet.

Behövs verkligen två friidrottsanläggningar i Malmö? Jag tror att de styrande i Malmö inom kort kommer att fundera i dessa banor.

Det naturliga alternativet är då givetvis ett upprustat Stadion med en publikkapacitet på 5 000. Internationella galor utanför de i Diamond league är förlustarrangemang. Det är inget för Malmö i ett längre perspektiv. Det medger promotor Daniel Wessfeldt också i ett inlägg på Svenska Friidrottsförbundets hemsida.

***

Farhågorna om att IFK Malmö inte skall kunna spela sina närmaste hemmamatcher på Stadion var också överdrivna. Det lilla området med gulnat gräs hade redan börjat grönska.


 
 
Ingen bild

Rolf Liljeblad

23 juli 2013 02:53

Äntligen ett idrottsligt genombrottsförslag för ärevördiga skönheten Malmö Stadion. Vissa undrar varför man inte river anläggningen, men det låter sig icke göras av vare sig arkitektoniska eller idrottshistoriska skäl – lika lite som att Gamla Ullevi och Stockholms Stadion revs.
Som stadens andra fotbollshistoriska storhet smider vi inom IFK Malmö Fotboll AB krigsplaner. Och begrundar som bäst hur att mobilisera finansgiganten Den Danska Bank att återerövra ett stycke förlorat skånskt territorium, tillika i residensstadens skönaste delar och nästa år Baltiska Utställningens hundraåriga epicentrum. Sagda storbank driver nämligen framgångsrika ekonomiska fälttåg långt upp i mellansverige, men har trots det inte parallellsatsat nämnvärt inom idrotten. Vi tror att IFK Malmös inledda återresa till Eliten vore en lämplig reskamrat mot destinationerna dansk revansch och Malmö Stadions renässans.

Köpeskillingen för arenan torde vara låg, gissningsvis ca 2:25 (1 svensk krona + 1 dansk), fast drift och upprustning givetvis avsevärt högre. Men Tele2 kunde i Stockholm och konkurrenten Swedbank bredvid, så det blir inte svårare för dansk-svenska storbanken. Under återställningarnas tid får galorna slita gräsmattan och lämna goda täckningsbidrag.

Rolf Liljeblad
IFK Malmö Fotboll AB

Magnus Månsson

23 juli 2013 08:54

Ytterligare ett inlägg. Håll till godo!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Magnus Månsson - Tisdag 23 april 18:22

Fyra allsvenska omgångar är avklarade. Ett enda lag har idel segrar, inte oväntat Malmö FF. Dels är MFF storfavorit och dels har man haft ett gynnsamt öppningsprogram med Hammarby hemma och övriga möten mot lag som allmänt tippas hamna i de nedre...

Av Magnus Månsson - Söndag 21 april 12:26

Hur skall man tolka Malmö FF:s 1—0-vinst mot nykomlingen Västerås SK? Segrar förlåter alltid – nästan i alla fall – det mesta. Och det finns ingen anledning att ifrågasätta det rättvisa i hemmavinsten. Samtidigt har jag åtskill...

Av Magnus Månsson - Fredag 19 april 17:55

Sydsvenskan har den senaste tiden haft två insändare, som pläderat för att Malmö åter skall få ett idrottsmuseum. Jag håller helt med Jörgen Ekdahl, tidigare handbollsspelare och ledare (och före detta elev från Augustenborgsskolan) och förre friti...

Av Magnus Månsson - Torsdag 18 april 18:23

Kvartsfinalerna i herrarnas SM-slutspel är avklarade. Damerna har precis börjat sina. Den inhemska säsongen varar ända in slutet av maj med finalerna. Hur klarar handbollen publikmatchen mot fotbollen och ishockey, som har ett VM väntande efter...

Av Magnus Månsson - Tisdag 16 april 18:46

Jag har haft en minisemester, tre dagar i Stockholm. Trevligt, teaterbesök (Änglagård, värt ett besök), sightseeing (alltid nostalgiskt att åter se platser från olika epoker i ens liv) och samvaro med en häften av familjen. Men också lärorikt. Av...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards