Alla inlägg den 28 maj 2024

Av Magnus Månsson - Tisdag 28 maj 16:20

Den allsvenska guldstriden kommer att stå mellan Malmö FF och Djurgården.

Som allmänt tippat. Men att konstatera det efter bara elva omgångar bär mig lite emot. Jag är ”allergisk” mot ordet guldryck och liknande ord långt innan halva serien är avklarad. Något guldryck är det ju inte heller, bara ett konstaterande att jakten på de två högsta medaljvalörerna kommer att bli en duell.

Gais, i all ära, som skuggar MFF sju poäng distanserat, lär knappast hålla distansen ut.

De lag som på sikt har bäst kapacitet att oroa toppduon, är Häcken och Elfsborg,  som dock är elva respektive tolv poäng efter. Det är just dessa outsiders som luggat MFF på fem poäng. Häcken har också ett kryss borta mot Djurgården.

Men Häcken och Elfsborg är årets största besvikelser. Spelarförlusterna har inte ersatts med tillräcklig kapacitet. Dessutom har tongivande spelare de senaste säsongerna som Johan Larsson (Elfsborg) och Mikkel Rygaard (Häcken) varit oerhört långt från den klass vi vant oss vid.

Jag har dock en känsla av dessa båda lag kommer att göra en klart bättre fortsättning på spelåret.

Får se om Elfsborg i kväll än en gång kan oroa Malmö FF.

***

MFF:s målskillnad efter 11 matcher, 30—6, imponerar givetvis. Samtidigt kommer 21—1 från fem lag från de nedre regionerna som generellt sätt även haft svårt att hålla tätt mot sämre lag än MFF.

Vid målkalas är frågan alltid: Är det vinnaren som gör förloraren usel?

Oftast är svaret, både ock. Men medge att Kalmar FF vid fredagens 5—0 till Malmö var sällsynt dåligt, ja, uselt.

***

Bosse Larssson-tifot vid matchen var utan tvekan den kvällens främsta behållning. All det beröm det får är det bara att stämma in i.

Det pratades och skrevs mycket om Bosse Larsson-andan i samband med hyllningarna. Jag tillhör den generation som sett honom spela. Minnet är förstås selektivt, men jag såg sällan eller aldrig Bosse Larsson filma eller högljutt, eller med gester, protestera mot domsluten. Det var bara att spela vidare.

Denna inställning borde den nuvarande spelargenerationen ta med sig. Och kanske inte minst tränaren Henrik Rydström. Vi som följer MFF via tv ser alltför ofta honom ironiskt leende och med gester vända sig till fjärdedomaren vid domslut som går mot MFF.

Ta lärdom av Bosse Larsson!

***

Nu väntar en intressant kväll. Först den fjärde SM-finalen i handboll och sen ett tryck på ”Sematchenfrånbörjan-knappen” för att följa Malmö FF—Elfsborg.

Leve den moderna tekniken!

 

 

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Maj 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards