Direktlänk till inlägg 8 april 2016

Några allsenska funderingar

Av Magnus Månsson - 8 april 2016 21:53

Två omgångar i Fotbollsallsvenskan är spelade.

På plats och via tv har jag faktiskt sett alla lag utom två (Falkenberg och Sundsvall). Gefle mot Helsingborg fick dock nöja sig med en halvlek.

Givetvis är det för tidigt att dra några som helst slutsatser om fortsättningen. Men i en kvällstidning fastslog en av deras så kallade experter efter AIK:s 2—0 borta över Östersund att ” Guldhoppet är tillbaka”

Chansen till ett AIK-guld var alltså borta efter ett hemmakryss mot Sundsvall i premiären?

Är det underligt att allmänhetens förtroende minskar efter en sådan journalistik? Det tyder bara på okunnighet och ett meningslöst effektsökande.

***

Så har Malmö FF förlorat (jag såg inte matchen, föredrog Göteborgsderbyt IFK Göteborg—Häcken 1—0) och genast får i stort alla spelarna underkänt i Sydsvenskans betygssättning. Av snittbetyget att döma var MFF:s onsdagsinsats mot Jönköping den sämsta i mannaminne. Eftersom jag inte såg matchen, vet jag inte, men jag tvivlar.  Samtidigt får Jönköping beröm och blir då marginalen bara ett mål, 3—2, kan ju skillnaden inte vara så stor som betygen ger sken av.

Betygen är satta med mer besvikelsekänsla än av det faktiska skeendet på plan,

Som alltid när MFF överraskande tappar poäng.

***

Två andra exempel från Malmös tidningsvärld:

”Men jag är just nu livrädd för att MFF inte fullt ut har pjäser som kan leva upp till de förväntningarna och helt enkelt inte passar in i filosofin.”

”Mot Jönköping Södra fanns det nämligen ingenting – absolut ingenting – som gav mig hopp.”

Kan en journalist – till och med dubbelarbetande på två tidningar – tydligare åskådliggöra sina klubbsympatier? Det finns ju inte tillstymmelse till neutralitet i dessa utdrag. Han, Ole Törner, har väl ingen anledning att vara livrädd – starkt ord – det är väl de ansvariga i MFF?

Vilken tilltro kan man i framtiden sätta på Tömers krönikor?

***

Har sett Östersunds båda matcher. En intressant nykomling med sitt possessioninriktade spel men med en (ännu?) naiv defensiv. Men kommer laget förbi motståndarnas mittfältsförsvar blir det målfarligt. Jämtlandslaget hade mer en chans att spräcka nollan mot AIK.

***

Och i Göteborgsderbyt (1—0) visade Häcken åter sin ineffektivitet, hade också marginalerna mot sig, ett skott i ribban och fick inte en helt klar straff för hands. Dessutom, hur störd blev Häckenmålvakten Peter Abrahamsson av en offsidehoppande Tobias Hysén vid målet?

***

Det har varit många så kallade hamstringsskador under de två inledande omgångångarna. Jag är orolig att det kan komma fler den kommande veckan. Det är ett tufft program med tre matcher på drygt en vecka. Detta i kombination med ett kyligt väder och inte fullt ut matchtränade kroppar, det sliter på trötta muskler.

***

En slutsats vågar jag mig på. Som jag tidigare noterat. Det blir jämnt i Allsvenskan och jag står fast vid att tio lag kan fixa en medalj, det vill säga bli bland de fyra främsta.

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Magnus Månsson - Torsdag 28 mars 17:17

Om några timmar börjar sista omgången i herrarnas Handbollsliga. Med många viktiga möten för att undvika direktnedflyttning, negativt kval och för att skaffa sig hemmaplansfavör i det slutspel som väntar för de åtta främsta. Där det kan bli 15 matc...

Av Magnus Månsson - Tisdag 26 mars 21:09

De 48 lagen till finalhelgen i UM i handboll i Uppsala i slutet av april är klara. Det gick bra för Skåne nu senast. I F 14 är det tuffa normer i det sista steget, 40 lag skall bli åtta. Endast poolettan får biljett till Uppland. Det fixade Krist...

Av Magnus Månsson - Måndag 25 mars 10:32

Det forskas mycket kring ungdomsidrotten. Professorer, docenter, sociologer och andra yrkeskategorier framför i avhandlingar och i olika media sina forskningsresultat. De är i stort eniga: För tidig specialisering är inte bra, de som sysslar med ...

Av Magnus Månsson - Lördag 23 mars 20:47

Malbas utmanar Stockholm. Nja, det är förstås en överdrift. Men tillsammans med göteborgska Högsbo är Malbas den enda kubb som numerärt kan utmana Stockholmsklubbarna i det pågående U- och JSM-spelet i basket. Stockholmsregionen dominerar landets...

Av Magnus Månsson - Fredag 22 mars 17:40

2—5 snackar man naturligtvis inte bort. Men samtidigt blev inte omdömena lite löjligt negativa. Jag tänker givetvis på den massiva mediakritiken efter Portugals utklassning av Sverige i går. Det var ju faktiskt ett av världens bästa lag Sve...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards