Alla inlägg den 10 september 2013

Av Magnus Månsson - 10 september 2013 12:55

 Läste i en krönika i morse att om Sverige förlorade kvällens VM-kvalmatch mot Kazakstan så hade de tre poängen mot Irland inget värde.

Nonsens.

Även om Sverige skulle kamma noll – gud give att det inte blir så – så kan man de facto vara kvar på andra platsen efter kvällens omgång och som sämst vara trea på sämre målskillnad.

Så visst var trepoängaren i Dublin värdefull oavsett dagens resultat. I en serietabell, en jämn sådan, är alla poäng lika värdefulla. Men det är klart att ett sådant tråkigt konstaterande inte skapar någon rubrik.

Låt vara att en svensk förlust i dag ger ett svårare utgångsläge.

***

I en analys menar en skribent att det är en malmöitisk åkomma att övervärdera stans elitlag. Visst gör man det, men jag tror inte det är kännetecknande för just Malmö. Det är ett storstadssyndrom, eller en form av hemmablindhet, kombinerat med okunnighet om och ointresse för konkurrenterna.

Man ser sitt eget lag regelbundet men endast de övriga lagen sporadiskt.

För att nu ta fotbollen. Varje match i Allsvenskan tv-sänds, det ger tillfälle att skaffa kunskap om alla lagen. Vem av ”experterna” gör det? Ur Malmösynvinkel verkar det som om bevakningen av MFF-lagen under A-laget är viktigare än att skaffa kunskap om övriga lag.

Min mening är att MFF är ett bra lag – annars leder man inte Allsvenskan – men att serien med svenska mått mätt har många bra lag. Det har lite nördigt tv-tittande lärt mig.



Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards