Direktlänk till inlägg 12 februari 2013

Världselit i många ridgrenar

Av Magnus Månsson - 12 februari 2013 20:50

Här kommer andra avsnittet om ridsport ur Skånes Idrottsförbunds årsberättelse 2012. Det visar att Skåne har aktiva även i dressyr, fälttävlan, körning och voltige.


DRESSYR.

Flyinge HSK försvarade lagguldet i SM. Bäst individuellt var Maria von Essen som trea.

I SM för juniorer och Young riders gick båda gulden till Åhusföreningen Willands RF. Dagstorpsortens RF från Kågeröd tog ett silver.

Mia Runesson, Helsingborgs FRK vann fyra tävlingar i Svenska championaten för unga hästar.

Minna Telde bor i Veberöd men tävlar för Svedens Ponnyklubb från Falun. Minna med hästen Santana deltog i OS, där laget kom femma. Individuellt kom paret på 20:e plats.

Rose Matthiesen, Åstorpsorten RF var OS-reserv.

Mer med skånsk anknytning: Sofie Lexner, Segersta RK var tvåa i de nordiska mästerskapen både individuellt och i lag. Hon bor och tränar i Torna Hällestad.


FÄLTTÄVLAN.

Även i denna gren var Skåne representerat i London-OS. Det var

Niklas Lindbäck från Össjö HSK (Munka-Ljungby) med Mister Pooh som var med i det lag som kom fyra. I den individuella tävligen kom paret på 18:e plats.

Niklas ingår i SOK:s Topp- och talangprojekt.

Med Mister Pooh kom han fyra i en stortävling i Tyskland.


KÖRNING.

Körning ingår inte i OS.

Det är en gren där Skåne är ledande i Sverige med många kuskar i världsklass.

Thomas Eriksson, Åstorpsortens RF var sjua i VM, fyra i World cupfinalen, tvåa i WC-tävlingarna i Globen och i Geneve i fyrspann. Han var sjua på världsrankingen vid årets slut.

Thomas Eriksson är som sagt inte ensam skånsk toppkusk. Sverige/Skåne kom på fjärde plats i EM, där han i laget kompletterades av klubbkamraten Fredrik Persson och Axel Olin, Bollerups BoKK.

Denna trio kom också tvåa i en stor tävling i Ungern med de individuella platserna Thomas Eriksson (3), Fredrik Persson (5) och Axel Olin (13).

Fredrik och Axel kom femma och sjua i Globentävlingen.

I SM tog dessa herrar de tre första platserna.

Även i enbet hamnade alla SM-medaljerna i Skåne: 1) Cecilia Qvarnström, Åstorpsorten, 2) Johan Herner, 3) Karin Söderqvist, de båda sistnämnda Åsbo RF (Klippan).

VOLTIGE.

Malmöföreningen Örestads RS blev svenska mästare i lag precis som 2011. I år fick tjejerna representera Sverige i VM. Det gick bra. ÖRS kom sexa.

Laget blev även nordiska mästare. I NM blev Eira Malmros junioretta och Ella Filippa Velander minioretta.

I SM kom Sandra Anderberg tvåa och Nathalie Brixland trea. Ronja Persson vann både junior- och miniorklassen.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Magnus Månsson - Tisdag 23 april 18:22

Fyra allsvenska omgångar är avklarade. Ett enda lag har idel segrar, inte oväntat Malmö FF. Dels är MFF storfavorit och dels har man haft ett gynnsamt öppningsprogram med Hammarby hemma och övriga möten mot lag som allmänt tippas hamna i de nedre...

Av Magnus Månsson - Söndag 21 april 12:26

Hur skall man tolka Malmö FF:s 1—0-vinst mot nykomlingen Västerås SK? Segrar förlåter alltid – nästan i alla fall – det mesta. Och det finns ingen anledning att ifrågasätta det rättvisa i hemmavinsten. Samtidigt har jag åtskill...

Av Magnus Månsson - Fredag 19 april 17:55

Sydsvenskan har den senaste tiden haft två insändare, som pläderat för att Malmö åter skall få ett idrottsmuseum. Jag håller helt med Jörgen Ekdahl, tidigare handbollsspelare och ledare (och före detta elev från Augustenborgsskolan) och förre friti...

Av Magnus Månsson - Torsdag 18 april 18:23

Kvartsfinalerna i herrarnas SM-slutspel är avklarade. Damerna har precis börjat sina. Den inhemska säsongen varar ända in slutet av maj med finalerna. Hur klarar handbollen publikmatchen mot fotbollen och ishockey, som har ett VM väntande efter...

Av Magnus Månsson - Tisdag 16 april 18:46

Jag har haft en minisemester, tre dagar i Stockholm. Trevligt, teaterbesök (Änglagård, värt ett besök), sightseeing (alltid nostalgiskt att åter se platser från olika epoker i ens liv) och samvaro med en häften av familjen. Men också lärorikt. Av...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5
6
7 8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards