Direktlänk till inlägg 28 juli 2023

Funderingar inför lördagens allsvenska stormöte

Av Magnus Månsson - 28 juli 2023 17:37

Det blev ingen bra vecka för de svenska lagen i de europeiska fotbollscuperna, ett kryss och tre förluster, alla förvisso med uddamålet.

Chansen till avancemang för Häcken, Djurgården, Hammarby och Kalmar finns givetvis kvar, men ett pessimistiskt ögonblick kan man givetvis undra över klassen på Allsvenskan.

 Visst bör ett svenskt mästarlag som Häcken, även på bortaplan, vinna över mästarna från Färöarna. Och visst skall Kalmar FF kunna vinna på Guldfågeln mot armeniskt motstånd.

Djurgården mot Luzern och Hammarby mot Twente är lite tuffare på pappret förstås, men lite oroväckande.

Men optimismen i mig säger att nästa veckas returer ger ett positivt svenskt utfall.

Med tanke på de senaste svenska landslagsinsatserna behöver herrfotbollen internationella framgångar.

***

BK Häcken hackar. Insatsen mot Klaksvik på Färöarna var inte bra, 0—0. Det kunde gått illa.

Malmö FF förklarar sin sviktande form på skador och flyktande spelare. Häcken är minst lika hårt drabbat. Skyttekungen Benie Traore och vårens succé Lars Olden Larsson är försvunna och skadelistan har varit extrem lång, Johan Hammar, Simon Gustafson, Romeo Amane som de främsta. Det är kvalitet som man inte ersätter så där rakt av. Det är fem av våren främsta spelare i Allsvenskan. Glöm inte det när ni analysera Häckens ojämna insatser, speciellt med tanke på spel både i Sverige och Europa.

Tränaren Per Mathias Högmo har gett några unga talanger, till och med tonåringar, chansen men de har en bit kvar för att kunna ersätta den höga kapacitet som saknats i de senaste matcherna.

***

Omgångens match i Allsvenskan är naturligtvis Häcken—Elfsborg. Den är extremt viktig för kampen om medaljerna. Men få mig inte att skriva ödesmatch och om Elfsborg får revansch för säsongens enda förlust, så är det inget guldryck. Även om vi säkert får höra det och se det i några rubriker.

Vid vinst är Boråslaget sju poäng före Häcken.

Jag ser fram mot lördagens fotbollshöjdpunkt!

***

Den stora massmediala händelsen från förra veckan var kravallerna i samband med mötet mellan AIK Malmö FF. Allt är skrivit och diskuterat från alla vinklar och håll. Det som sker är vidrigt, oavsett vem som nu började.

Men jag blev illa berörd när Discoverys Diljen Otlu efter intervjun med MFF:s Pontus Jansson närmast uppmanade lagkaptenen att gå och tacka klacken.

Är det något spelarna inte skall göra efter sådana händelser är väl att ge sin uppskattning för det vedervärdiga som hände på Friends.

***

På tal om Pontus Jansson. Han är den mest uppriktige lagkapten MFF haft på senare tid. Hans företrädare Markus Rosenberg och Anders Christiansen har väl sällan eller aldrig erkänt att motståndarna varit värda sina poäng. Trots poängtapp i tre matcher i följd har Pontus Jansson ärligt erkänt att prestationerna inte varit värda mer.

Respekt.

***

Visar 32-årige domaren Joakim Östling vägen? I matchen Sirius—Mjällby dömde han vid en frispark i den allmänna röran framför målet straff för att en hemmaspelare ojuste höll i en Mjällbyspelare. Fullt riktigt.

Men hur många gånger per match ser man inte liknande situationer utan någon åtgärd? Vem har samma mod som Östling?

Respekt.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Magnus Månsson - Måndag 29 april 18:12

En bit in i maj avgörs SM-finalerna i handboll. Sedan Ystads IF snabbt hämtat sig från utklassningsförlusten mot Önnered lutar det åt en finalserie mellan Sävehof och YIF på herrsidan. Bland damerna är det lite ovissare vem som skall bli motstånd...

Av Magnus Månsson - Lördag 27 april 15:59

Det här blogginlägget skrevs i går men genom ett fel på domänen gick det varken att publicera eller läsa något på manssonsport.bloggplatsen.se. Här en kortversion. *** Är det kört nu, i den allsvenska guldstriden? Detta apropå MFF-vinsten med...

Av Magnus Månsson - Tisdag 23 april 18:22

Fyra allsvenska omgångar är avklarade. Ett enda lag har idel segrar, inte oväntat Malmö FF. Dels är MFF storfavorit och dels har man haft ett gynnsamt öppningsprogram med Hammarby hemma och övriga möten mot lag som allmänt tippas hamna i de nedre...

Av Magnus Månsson - Söndag 21 april 12:26

Hur skall man tolka Malmö FF:s 1—0-vinst mot nykomlingen Västerås SK? Segrar förlåter alltid – nästan i alla fall – det mesta. Och det finns ingen anledning att ifrågasätta det rättvisa i hemmavinsten. Samtidigt har jag åtskill...

Av Magnus Månsson - Fredag 19 april 17:55

Sydsvenskan har den senaste tiden haft två insändare, som pläderat för att Malmö åter skall få ett idrottsmuseum. Jag håller helt med Jörgen Ekdahl, tidigare handbollsspelare och ledare (och före detta elev från Augustenborgsskolan) och förre friti...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards