Direktlänk till inlägg 30 mars 2023

Allsvenska funderingar -- del 1

Av Magnus Månsson - 30 mars 2023 10:40

Det tillhör traditionerna att tippa utgången i herrarnas allsvenska i fotboll.

Ett i sig omöjligt uppdrag. När jag sitter här på onsdagen och funderar kommer bekräftelser på att Kalmar FF och Värnamo förstärkt sina trupper och fler förändringar lär ske, inte minst under sommarfönstret.

Men fram med hakan!

1) BK Häcken. Titelförsvarare med nästan intakt trupp med en perfekt åldersfördelning. Seriens bästa mittfält och en av många underskattad bredd. Laget har imponerat i cupspelet med en snabbhet som kommer att sätta många försvar i stora bekymmer. Frågetecken:  Hur tål man dubbelbelastningen med Europaspel?

2) Djurgårdens IF. Fjorårstvåan har breddat en redan bred trupp med hög kvalitet och framtid. Ett minus är de fyra alltid ovissa derbymötena mot AIK och Hammarby. Klarade Europa och Allsvenskan helt okej i fjor. Och nu är truppen ännu starkare.

3) Malmö FF. Givetvis en guldkandidat, men känns inte skadesituationen och åldersstrukturen väldigt lika förra säsongens? Nye tränaren Henrik Rydström lyckades från låga förväntningar med Sirius och Kalmar. I MFF är kraven enorma. Positiv utveckling är inte tillräcklig nu. Det behövs guld.

4) Hammarby IF. Svåra tapp, Bojanic, Ludwigson, Jeahze främst, ersätter man inte lättvindigt men många unga trycker på. I Besara och Tesfaldet Tekie, en av årets intressantaste hemvändare, har Hammarby två mittfältare av högsta klass.

5) IF Elfsborg. En outsider till en av de fyra medaljlagen. Bra ännu fräscha återvändare, en drös av spelare som är mycket nära ett verkligt nationellt genombrott i en klubb med kontinuitet och trygghet.

6) AIK. Kan man med kvalitet ersätta all den rutin och framför allt skicklighet som försvunnit? Klass finns kvar, onekligen, och klubbens unga satsning under de senaste åren gör AIK till ett lag nära de allra främsta.

7) IFK Norrköping. Har haft en nedåtgående trend de senaste åren. Tränarbytet till Glen Riddersholm blev en besvikelse. Linus Wahlqvist och Jonathan Levi (bland andra) har försvunnit men har en bra isländsk kvartett. Och en, förhoppningsvis, kurant Christoffer Nyman.

8) Kalmar FF. Kan laget fortsätta på den spelidé Henrik Rydström så lyckosamt införde? Förlusten av Oliver Berg, navet i Rydströmsbygget både i Sirius och KFF, blir dock kännbar. Rutin tillsammans med talang finns i en lagom blandning.

Återkommer med nedre halvan.                                                                                                                                                                                                                            

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Magnus Månsson - Lördag 27 april 15:59

Det här blogginlägget skrevs i går men genom ett fel på domänen gick det varken att publicera eller läsa något på manssonsport.bloggplatsen.se. Här en kortversion. *** Är det kört nu, i den allsvenska guldstriden? Detta apropå MFF-vinsten med...

Av Magnus Månsson - Tisdag 23 april 18:22

Fyra allsvenska omgångar är avklarade. Ett enda lag har idel segrar, inte oväntat Malmö FF. Dels är MFF storfavorit och dels har man haft ett gynnsamt öppningsprogram med Hammarby hemma och övriga möten mot lag som allmänt tippas hamna i de nedre...

Av Magnus Månsson - Söndag 21 april 12:26

Hur skall man tolka Malmö FF:s 1—0-vinst mot nykomlingen Västerås SK? Segrar förlåter alltid – nästan i alla fall – det mesta. Och det finns ingen anledning att ifrågasätta det rättvisa i hemmavinsten. Samtidigt har jag åtskill...

Av Magnus Månsson - Fredag 19 april 17:55

Sydsvenskan har den senaste tiden haft två insändare, som pläderat för att Malmö åter skall få ett idrottsmuseum. Jag håller helt med Jörgen Ekdahl, tidigare handbollsspelare och ledare (och före detta elev från Augustenborgsskolan) och förre friti...

Av Magnus Månsson - Torsdag 18 april 18:23

Kvartsfinalerna i herrarnas SM-slutspel är avklarade. Damerna har precis börjat sina. Den inhemska säsongen varar ända in slutet av maj med finalerna. Hur klarar handbollen publikmatchen mot fotbollen och ishockey, som har ett VM väntande efter...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Mars 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards