Direktlänk till inlägg 16 januari 2023

Smått och gott om handboll

Av Magnus Månsson - 16 januari 2023 16:25

Det är mycket handboll nu.

VM får sin beskärda del, men det ha varit lätt att välja bort. Många av matcherna är redan från början ointressanta. Klasskillnaden är genant stor för att gälla ett VM-slutspel.

Det är förbluffande att danskarna kan fylla Malmö Arena och svenskarna Scandinavium vid matcher utan tillstymmelse till den spänning med tvära omkastningar som är en av de viktigaste ingredienserna i handboll.

Och det är inte billigt att besöka arenorna, uppemot 1 000 och till och med några ”hundringar” till för de bästa biljetterna. För en person!

Arrangörerna är bara att gratulera.

Handbollsintresset är stort, när det gäller landslagen. Tyvärr spiller det inte över till elitserierna. Varken i Malmö eller Göteborg.

***

Men det finns mer än VM.

I helgen avgjordes Steg 3 i SM för pojkar 14. Den här årsgruppen har ett annat spelsystem än de två äldre, de för 16- och 18-åringar. Inget lag skall bli utslaget, efter varje steg grupperas lagen om beroende på resultaten i föregående omgång. Sympatiskt, naturligtvis ett upplägg i tidens anda. Men som det mesta i världen, det finns två sidor. Det kostar för både föreningar och föräldrar. Den ekonomiska segregationen är stor och inflationen hög.

***

Nåväl. Efter Steg 3 finns det 30 lag kvar som har möjlighet att bli bland de åtta främsta som får med i slutspelet i maj i Uppsala- Tolv är från Skåne. Starkt!

Lugi 2 lag, Ystads IF. Lödde. Eslövs HF, Sund (Helsingborg), Ankaret (Bjärred) och IFK Ystad avancerade genom att bli bland de tre främsta i en A-grupp medan IFK Kristianstad, H 43 Lund, OV Helsingborg och HK Malmö tog sig vidare genom vinst i en ”uppsamlingsgrupp.”

 

Några intressanta iakttagelser: Sund har fått bra snurr på sin pojkverksamhet och i Ystad har IFK efter några tunga ungdomsår åter fått åtminstone ett konkurrensdugligt lag.

OV och Ystads IF utvecklas av lokalt motstånd.

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Magnus Månsson - Lördag 27 april 15:59

Det här blogginlägget skrevs i går men genom ett fel på domänen gick det varken att publicera eller läsa något på manssonsport.bloggplatsen.se. Här en kortversion. *** Är det kört nu, i den allsvenska guldstriden? Detta apropå MFF-vinsten med...

Av Magnus Månsson - Tisdag 23 april 18:22

Fyra allsvenska omgångar är avklarade. Ett enda lag har idel segrar, inte oväntat Malmö FF. Dels är MFF storfavorit och dels har man haft ett gynnsamt öppningsprogram med Hammarby hemma och övriga möten mot lag som allmänt tippas hamna i de nedre...

Av Magnus Månsson - Söndag 21 april 12:26

Hur skall man tolka Malmö FF:s 1—0-vinst mot nykomlingen Västerås SK? Segrar förlåter alltid – nästan i alla fall – det mesta. Och det finns ingen anledning att ifrågasätta det rättvisa i hemmavinsten. Samtidigt har jag åtskill...

Av Magnus Månsson - Fredag 19 april 17:55

Sydsvenskan har den senaste tiden haft två insändare, som pläderat för att Malmö åter skall få ett idrottsmuseum. Jag håller helt med Jörgen Ekdahl, tidigare handbollsspelare och ledare (och före detta elev från Augustenborgsskolan) och förre friti...

Av Magnus Månsson - Torsdag 18 april 18:23

Kvartsfinalerna i herrarnas SM-slutspel är avklarade. Damerna har precis börjat sina. Den inhemska säsongen varar ända in slutet av maj med finalerna. Hur klarar handbollen publikmatchen mot fotbollen och ishockey, som har ett VM väntande efter...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards