Direktlänk till inlägg 18 november 2022

Rydström väcker alltid känslor

Av Magnus Månsson - 18 november 2022 17:01

Henrik Rydström som ny tränare i Malmö FF är naturligtvis det stora diskussionsämnet i Fotbollsmalmö. Ja, jag vågar väl ta i och tillägga Fotbollsverige.

Han har alltid engagerat, som kompromisslös hårdför (och duktig, inte att förglömma) spelare i Kalmar FF, som intressant krönikör och debattör i olika media, och nu senast som lyckad tränare i IK Sirius och Kalmar FF. I alla dessa funktioner har Rydström också väckt debatt och känslor.

Liksom nu. Jag förstår de upprörda känslorna i Kalmar. För cirka en månad tittade han rakt in i tv-kameran och utan darr på rösten sa: ”Om inte Kalmar FF sparkar mig är jag tränare här även 2023”.

Rydström hade kontrakt även över 2024. Naturligtvis har han satt KFF på den berömda pottkanten. Det är givet att detta väcker ilska och irritation.

Sen är jag inte dummare än att jag förstår att Henrik Rydström tjänar några miljoner med sign-on-bonus och höjd lön på sitt klubbyte. Och vem är jag att ha några moraliska synpunkter på en person som vill trygga en del av sin framtid i ett yrke, där vägen till ett avsked är kort, kanske bara några nederlag i följd bort.

Så ser världen, även den idrottsliga, ut i en krass ekonomisk tillvaro.

***

Sen är ju presskonferenser i sådana här sammanhang patetiska. Oavsett klubb och nivå. ”Alla” har längtat just till den här klubben och miljön. Henrik Rydström var, trots sin verbala förmåga, inget undantag. Ett ärligt erkännande: ”Och så får jag så mycket mer i lön,” hade varit befriande.

***

Förhoppningarna i MFF-leden på Henrik Rydström är enorma, Många ser honom som en  Messias, Som man gjorde när Åge Hareide kom i höstas.

Rydström har mycket att bevisa. Han är ingen vinnare som tränare. Hans lag, Sirius och Kalmar FF, har spelat en attraktiv fotboll. Men ineffektiv i förhållandet till bollinnehavet. Det är bara att kolla kolumnen för gjorda mål. Detta kan förstås bero på att hans lag inte haft en utpräglad målskytt. 

I MFF nöjer man sig inte med en allsvensk fjärdeplats,.

Sen finns det många intressanta aspekter i MFF-bygget inför 2023. Kan klubben med dagens ålderstigna trupp som grund forma ett lag anpassad till Henrik Rydsröms fotbollsfilosofi? Vinterfönstret blir intressant. Hur mycket kan och får den nye tränaren att säga till om?

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Magnus Månsson - Lördag 27 april 15:59

Det här blogginlägget skrevs i går men genom ett fel på domänen gick det varken att publicera eller läsa något på manssonsport.bloggplatsen.se. Här en kortversion. *** Är det kört nu, i den allsvenska guldstriden? Detta apropå MFF-vinsten med...

Av Magnus Månsson - Tisdag 23 april 18:22

Fyra allsvenska omgångar är avklarade. Ett enda lag har idel segrar, inte oväntat Malmö FF. Dels är MFF storfavorit och dels har man haft ett gynnsamt öppningsprogram med Hammarby hemma och övriga möten mot lag som allmänt tippas hamna i de nedre...

Av Magnus Månsson - Söndag 21 april 12:26

Hur skall man tolka Malmö FF:s 1—0-vinst mot nykomlingen Västerås SK? Segrar förlåter alltid – nästan i alla fall – det mesta. Och det finns ingen anledning att ifrågasätta det rättvisa i hemmavinsten. Samtidigt har jag åtskill...

Av Magnus Månsson - Fredag 19 april 17:55

Sydsvenskan har den senaste tiden haft två insändare, som pläderat för att Malmö åter skall få ett idrottsmuseum. Jag håller helt med Jörgen Ekdahl, tidigare handbollsspelare och ledare (och före detta elev från Augustenborgsskolan) och förre friti...

Av Magnus Månsson - Torsdag 18 april 18:23

Kvartsfinalerna i herrarnas SM-slutspel är avklarade. Damerna har precis börjat sina. Den inhemska säsongen varar ända in slutet av maj med finalerna. Hur klarar handbollen publikmatchen mot fotbollen och ishockey, som har ett VM väntande efter...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards