Direktlänk till inlägg 13 januari 2013

Ungdomen ger hopp i skånsk kanot

Av Magnus Månsson - 13 januari 2013 09:37

Nu är tiden kommen för kanot i genomgången av idrottsåret i Skånes Idrottsförbunds årsberättelse för 2012. Det är en liten idrott med fyra klubbar med kontinuerlig tävlingsverksamhet.

Skåne hade inget större år på seniorsidan. I kanot finns dock en lovande återväxt, visat vid SM i ungdomsklasserna. En medalj i en K 4:a sitter väl så högt som en i stafett i friidrott. Starfälten är ungefär lika stora.


KANOT

Återigen uteblev medaljerna till de skånska kanotisterna vid SM i racing. Det bästa var tre undanskymda finalplatser för Malmö KK:s damer.

Skåne hade inte en enda deltagare i 21-årsklasserna.

Distriktets klubbar har under många är haft bra ungdomsverksamhet men haft problem att få talangerna att ta det sista svåra steget till att bli konkurrensdugliga på seniornivå.

En ny generation är på gång, bättre än de två senaste säsongerna. I SM för 18-, 16- och 14-åringar paddlade ungdomarna hem totalt 31 medaljer (14 guld, 7 silver, 10 brons) att jämföra med 10 under 2010 och 17 året efter. 32 ytterligare finalplatser understryker bredden.

Lödde KK var framgångsrikast med 19 medaljer. Malmö KK, som haft en svacka i sin ungdomsverksamhet, har en lovande kull, främst 14-åringar, på gång. Sex medaljer och dessutom inte färre än 17 finalplatser ytterligare visar att det finns en grund i den forna storklubben.

En av landets främsta talanger är Martin Nathell från Ängelholms Kanot- och Roddklubb. Han var delaktig i klubbens alla tre guld och de två bronsen i 18-årsklassen.

Martin deltog även i internationella tävlingar, var bland annat med i en World Cup-tävling för juniorer i maraton, där han och Emil Svensson från Bråvikens KK kom på andra plats.

I de nordiska mästerskapen i racing för ungdomar blev det tre medaljer i besättning till Löddekanotister, silver till Johan Olander och Cajsa Zeidler och brons till Johanna Johansson.

I Svenska ungdomscupen blev Lödde trea i föreningstävlingen och kom på 14:e plats i juniorcupen.

Precis som 2011 blev det dock en skånsk SM-medalj för seniorer även 2012. Det var Malmö KK-bröderna Björn och Magnus Ljungberg som kom på bronsplats i maraton, 2011 blev det silver. Björn blev fyra i K 1.

På ungdomssidan blev det fem medaljer på maraton, en vardera till Ängelholm och Lödde och tre till MKK.

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Magnus Månsson - Torsdag 9 maj 18:49

Vad får man för pengarna nu för tiden? Jag tänker på den allsvenska fotbollsvärlden och i detta fall IFK Göteborg. Funderingarna kom upp i samband med derbyt i veckan mellan Gais och IFK, 2—1. I startelvan kom IFK med sju spelare med utländ...

Av Magnus Månsson - Tisdag 7 maj 18:03

Ett silver och ett brons blev den skånska utdelningen vid Final four i basket för juniorer och ungdomar, som avgjordes i helgen i Uppsala. Men ack så nära Eos U 21-lag för flickor var ett guld. Lundatjejerna förlorade finalen mot Alvik med 90&mdash...

Av Magnus Månsson - Måndag 6 maj 17:03

Varför är de alltid samma visa i MFF-land när laget förlorat? Som nu efter Elfsborgs 3—1-vinst i går. Till MFF-land räknar jag in Sydsvenskans sport, den enda Malmöbaserade tidning eller site jag läser regelbundet. Det är alltid MFF som gör...

Av Magnus Månsson - Fredag 3 maj 20:39

I helgen avgörs Final Four i basket, slutspelet i J- och USM. I Uppsala samlas 40 lag, uppdelade i 10 grupper, från hela landet. Det där med hela landet är förstås en sanning med en stor portion av modifikation. Svensk ungdomsbasket på den här ni...

Av Magnus Månsson - Onsdag 1 maj 13:27

Sex raka vinster och 18—1 i målskillnad är givetvis ett styrkebesked. Malmö FF:s inledning av Allsvenskan har varit övertygande. Lovorden har haglat över tränare och spelare. I de allra flesta fall är berömmen berättigade. Men i framgångsti...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7
8
9 10 11
12
13
14 15
16
17 18 19 20
21
22 23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards