Direktlänk till inlägg 2 maj 2018

Inga speciella slutspelsregler, tack

Av Magnus Månsson - 2 maj 2018 13:16

Tre handbollsmatcher återstår på det inhemska handbollsprogrammet.

På damsidan blir det en repris på SM-finalen från förra året, H 65 Höör mot Sävehof, på herrsidan kan det också bli en repris. IFK Kristianstad är klart för finalspel i Göteborg, Alingsås kan bli det vid vinst i kväll mot HK Malmö.

Spekulationerna överlåter jag till andra.

Jag har sett många av slutspelsmötena. Det som gjort mig fundersman är att experterna i tv, oftast med gedigen erfarenhet från aktivt spel på hög nivå, menar att i ett slutspel skall tuffare/hårdare tag vara tillåtet. Det innebär i klartext att domarna inte skall beivra alla ojustheter – eller utdöma mildare straff -- och att smågruffen mellan spelarna skall passera utan åtgärd,

Vill den trogna handbollsallmänheteten ha det så? Sporten i sig med alla närkontakter är tillräckligt fysisk. Nivån är lagom.

Och inte vill handbollen se dessa löjliga sandlådeishockeyslagsmål, som förekom i de flesta av SHL:s slutspelsmatcher.

Nej, håll stilen!

Handbollen är tillräckligt svårbedömt som den är nu.

Jag vill i alla fall inte se en annorlunda regelbok i de avgörande matcherna än den som funnits tidigare under spelåret.

Låt det resonemanget vara förbehållet ishockeyns tv-experter. Ishockey, det vill jag poängtera, är på många sätt attraktiv. Utan den extra hårdhet som ger så många skador.

 

 
 
Ingen bild

Jörgen Ekdahl

3 maj 2018 09:45

Hej Masse!
Räkna inte bort Alingsås har du sagt i flera veckor. Nu är det slut räknat. HK är i final, helt rättvist. Jag spelade på 29-24, nära räcker tyvärr inte. Domarnas bedömning tycker jag har varit helt ok. Handboll är svårt att döma. Inte ligger handbollsspelare och skriker på golvet, som fotbollsspelare gör. Ibland tror man att fotbollsspelarna är döende när de ligger där och rullar runt!
Publiken då, HK igår över 3000. Hur många är där när Rosengård spelar?
Detta med tanke på massmedias bevakning i tidningarna.
Mvh Jörgen

Magnus Månsson

4 maj 2018 18:53

Hej!
Det är väl inte mycket att säga om att HK gick till final. Två jämna lag över fem matcher. Och jag upprepar: Räkna aldrig bort Alingsås. Starkt att trots förlusten av tre landslagsspelare från förra säsongen pressa HK. Inför nästa säsong försvinner fler och denna storhetstid för AHK lär ta ett tillfälligt (?) stop. Laget hämmades i onsdags av att Andreas Flodman var sjuk.
Domarna var ok. Men det fanns några sekvenser att diskutera. I en kontring före paus var Claar (?) ensam på väg mot mål, fick en knuff (förvisso lätt) kom ur rytmen och missade. AHK fick frikast. Det borde blivit straff och utvisning. Vid två tillfällen genade en HK-försvarare för att hindra genombrott av Magnus Persson. Påföljd, frikast.
I gengäld var Johan Nilsson ´"nere" vid minst ett av sina mål.
Jag vill också poängtera att straff inte är lika med mål. Men väl en bra målchans.
Jämna handbollsmatcher avgörs av marginaler. Vid två tillfällen fångade en AHK-förvarare en retur vid egna målet men trampade på linjen. Malmö återfick bollen -- korrekt dömt -- gjorde mål på de båda anfallen. Tv-bilderna visade att försvararen stod på linjen med högst fem centimeter.
Detta i ett skede då differensen var tre mål.
Jag vill bara påvisa att hur små marginalerna var, inga bortförklaringar. Att HK vann berodde till stor del på att laget fick igång linjespelet och hittade Jim Andersson några gånger även i spel 6--6.
Finalen då? Två jämna målvaktspar men K:s niometersspelare har ett bredare register, Det avgör. 29--22.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Magnus Månsson - Tisdag 23 april 18:22

Fyra allsvenska omgångar är avklarade. Ett enda lag har idel segrar, inte oväntat Malmö FF. Dels är MFF storfavorit och dels har man haft ett gynnsamt öppningsprogram med Hammarby hemma och övriga möten mot lag som allmänt tippas hamna i de nedre...

Av Magnus Månsson - Söndag 21 april 12:26

Hur skall man tolka Malmö FF:s 1—0-vinst mot nykomlingen Västerås SK? Segrar förlåter alltid – nästan i alla fall – det mesta. Och det finns ingen anledning att ifrågasätta det rättvisa i hemmavinsten. Samtidigt har jag åtskill...

Av Magnus Månsson - Fredag 19 april 17:55

Sydsvenskan har den senaste tiden haft två insändare, som pläderat för att Malmö åter skall få ett idrottsmuseum. Jag håller helt med Jörgen Ekdahl, tidigare handbollsspelare och ledare (och före detta elev från Augustenborgsskolan) och förre friti...

Av Magnus Månsson - Torsdag 18 april 18:23

Kvartsfinalerna i herrarnas SM-slutspel är avklarade. Damerna har precis börjat sina. Den inhemska säsongen varar ända in slutet av maj med finalerna. Hur klarar handbollen publikmatchen mot fotbollen och ishockey, som har ett VM väntande efter...

Av Magnus Månsson - Tisdag 16 april 18:46

Jag har haft en minisemester, tre dagar i Stockholm. Trevligt, teaterbesök (Änglagård, värt ett besök), sightseeing (alltid nostalgiskt att åter se platser från olika epoker i ens liv) och samvaro med en häften av familjen. Men också lärorikt. Av...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards