Direktlänk till inlägg 7 februari 2016

För lite nytt i SkåneSport

Av Magnus Månsson - 7 februari 2016 14:17

Veckotidningen SkåneSport har kommit ut med sitt tredje nummer.

Jag har läst varje artikel – nu ljög jag lite, travtipsen har jag hoppat över – i de två första numren. Eftersom Posten strulade under fredagen har jag bara via webben ögnat genom nummer 3. Jag kommer aldrig (?) att läsa en hel tidning annat än på papper. Enstaka artiklar kan gå, men inte mer. Så gammalmodig är jag.

***

När jag för ledningen påpekade att SkåneSport inte kommit på utlovad tid fick jag snabbt svar via såväl sms som mejl. Proffsigt!

Som prenumerant har jag känt mig välkommen och erhållit mycket information. Proffsigt!

***

Innehållet då?

Tja, det kan vara jag som haft för stora förhoppningar. Namnet SkåneSport förpliktigar. Skåne är stort. I alla hörn finns i det livaktiga idrotter och klubbar.

SkåneSport har rekryterat sina tre journalister från Skånskan. Det märks tydligt. Det är mycket från ”Skånskanland”, om man nu vill inkludera Malmö och Lund i den regionen.

Som daglig läsare av Skånskan och Sydsvenskan känns det inte alltid fräscht. Mycket är välbekant, förvisso med något nytt, men inte tillräckligt för att jag skall vara helt nöjd.

Artiklar med Malmö- och fotbollsanknytning (speciellt de MFF-relaterade) är överrepresenterade i artiklar och krönikor. Som läsare av Malmös morgontidningar och ibland deras webbsidor blir det en övermättnad.

Jag skall inte trötta ut med en lista över artiklar i SS som jag delvis kunnat ta del av i de ”vanliga” tidningarna. Men den är ganska lång.

***

Överraskande många korrekturfel – det är ju en veckotidning utan de dagliga tidningarnas tidspress – har det funnits i SkåneSport.

***

Men ok, jag ser fram mot att nummer 3 dimper ner brevlådan vid middagstid på måndag. Jag vet att det finns något jag inte känner till.

I framtiden vill jag dock ha mer överraskande artiklar från hela Skåne.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Magnus Månsson - Fredag 19 april 17:55

Sydsvenskan har den senaste tiden haft två insändare, som pläderat för att Malmö åter skall få ett idrottsmuseum. Jag håller helt med Jörgen Ekdahl, tidigare handbollsspelare och ledare (och före detta elev från Augustenborgsskolan) och förre friti...

Av Magnus Månsson - Torsdag 18 april 18:23

Kvartsfinalerna i herrarnas SM-slutspel är avklarade. Damerna har precis börjat sina. Den inhemska säsongen varar ända in slutet av maj med finalerna. Hur klarar handbollen publikmatchen mot fotbollen och ishockey, som har ett VM väntande efter...

Av Magnus Månsson - Tisdag 16 april 18:46

Jag har haft en minisemester, tre dagar i Stockholm. Trevligt, teaterbesök (Änglagård, värt ett besök), sightseeing (alltid nostalgiskt att åter se platser från olika epoker i ens liv) och samvaro med en häften av familjen. Men också lärorikt. Av...

Av Magnus Månsson - Söndag 14 april 22:07

Fotbollen har fått sin Leif GW Persson. Ja, ni vet den där gubben som dyker upp i all media och muttrar fram sina tankar – i Leif GW:s värld givetvis sanningar – om allt som tilldragit sig i världen. Men är man professor i kriminologi r...

Av Magnus Månsson - Onsdag 10 april 18:35

Två allsvenska fotbollsomgångar och redan har domarna hamnat i fokus. Illavarslande förstås. Mina funderingar kring de omdiskuterade straffsparkarna: Finns det någon annan idrott där ett normalt rörelseschema bestraffas? Vi har fått två armar f...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards