Alla inlägg under november 2015

Av Magnus Månsson - 1 november 2015 11:00

Rosenbergs utvisning mot Norrköping var ingen större överraskning.
Det mest sensationella är, att han inte fått se det röda kortet oftare under den här säsongen. Man kan inte komma undan kritiken mot honom genom att påstå att han ”spelar på gränsen”. Lagkapten Rosenberg överträder den alltför ofta. Att döma av dagens kommentarer har MFF-följarna i Malmömedia -- liksom vi andra -- sett detta under i stort hela säsongen utan att kritiskt skriva om det.
Nu när kortet äntligen kom vågade man framföra sina iakttagleser.
Jag har testat mitt epitet på Markus Rosenberg, ”Den arrogante drummeln“, hos bekanta med MFF-hjärta och de håller med mig. Med ett suckande ”tyvärr” som följd.
Den här tidiga utvisningen var sällsynt klumpig eftersom den naturligtvis påverkade matchutvecklingen och därmed även medaljstriden. Rosenberg har väl aldrig varit populär i Göteborg. Nu är han det väl än mindre.
Men att påstå att om Rosenberg varit kvar hela matchen så hade MFF vunnit, det är att gå väldigt långt. Det är i alla fall den slutsatsen en krönikör/bloggare drog efter vad hen noterat under de fem första minuterna.
Det är samme skribent som erkänner att hen inte såg utvisningssektionen eftersom hen samtidigt flamsade med följare i tidningens live-rapporteringen från matchen.
Det är en service jag aldrig kommer att förstå värdet av. Den går ut över innehållet i papperstidningen.
                                                           ***
Även i övrigt uppträdde många MFF-are ovärdigt med alla sina protester mot allt och alla. Och opulerade spel. Jag tänker inte på unge Franz Brorssons utvisning. Den får tillskrivas utbildningskontot. Och blodsband. Fader Jonas gjorde under sin aktiva tid likadana viljeladdade satsningar.
Min fråga är: Vilket ansvar har tränaren Åge Hareide? Genom sitt agerande och sina ideliga protester mot alla domslut mot MFF sanktionerar han spelarnas reaktioner.
I min värld är det ett ovärdigt ledarskap.

Liksom Rosenbergs som lagkapten.

                                                           ***
Femteplatsen är en missräkning för alla rättrogna MFF-are. Vem bär ansvaret i detta upphuassade bygge?
Vem av de etablerade MFF-följarna vågar göra en seriös analys?

 

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards