Direktlänk till inlägg 21 november 2015

SkåneSport måste hitta en egen väg

Av Magnus Månsson - 21 november 2015 16:55

Det kommer en ny sporttiding i januari 2016, SkåneSport.

Den planeras komma ut en gång i veckan och man kan prenumera och få den antingen digitalt eller som papperstidning. Tack och lov för det sistnämnda. Att läsa enstaka artiklar via datorn är väl ok men inte en 24-sidig tidning.

I förhandsreklamen lovar man lokala och regionala artiklar från Skåne om elit- bredd- och ungdomsidrott. Programförklaringen väckte mitt intresse. Mina två morgontidningar, Sydsveskan (speciellt) och Skånskan, har minskat sina bevakningsområden radikalt. Stora delar av idrottslivet i många delar av Skåne bevakas sällan eller aldrig. Det som kalldes Lokal- eller Omkretsensport är försvunnet. Utrymmena för ungdomsidrott har minimerats.

”Mina” tidningars sportsidor har tappat vitalitet, bredd och mångfald. Jag är medveten om att minskade resurser är en orsakerna. Men det gör naturligtvis inte mig till en nöjd läsare.

Därför ser/såg jag fram mot SkåneSport.

Men ...

Det finns ett provexemplar att beskåda på hemsidan. Och vad fann jag väl där?

Jo, fem artiklar med MFF-anknytning, två om Redhawks, en vardera om Pantern, FC Rosengård, Malmö FBC, Lugi, Prespa Birlik, H 65, Kim Andersson, Nike, Värpinge IF. Med andra ord lanserade man i stort artiklar om föreningar och personer i regionen som de dagliga tidningarna är fyllda av.

Var finns det nya, de händelser och klubbar/personer/idrotter som man inte får läsa om i regionens morgontidnigar? Och var fanns den geografiska spridningen?

Det måste nog mer till för att locka läsare/köpare.

De mindre idrotterna och klubbarna skriker efter uppmärksamhet och uppskattning. Det är på detta område en ny tidning kan vinna mark och detta med en spridning över hela Skåne.

Att skriva än mer om Malmös storklubbar och stortstjärnor är i min tidningsläsande värld inget framgångsrecept.

Jag komer inte att bli en prenumerant. Jag vill i alla fall först se ett mer varierat provexemplar.

 

 

 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Kenneth Riggberger

21 november 2015 20:11

Hej!

Låter som en bra idé. Vi har massvis av idrotter på allra högsta nivå som aldrig eller får väldigt lite uppmäksamhet i tidningarna. Sedan har du all ungdoms och junior idrott som inte får någonting. Ska man lyckas med denna tidning så måste man skriva om allt annat som inte finns i dagens Sydsvenskan. MFF, REDHAWKS, osv de som alltid syns trots att dessa idrottsmän inte är i närheten av internationell elit. Det finns många idrottare som är intenationell elit som inte får så mycket uppmärksamhet. Ska man lyckas med detta så håller jag med dig då måste man ta bort det som redan finns och göra nya och intressanta arktiklrar om all idrott som finns i Skåne. Underlaget är gigantiskt. Men de som ska skriva måste släppa det som redan finns och göra djupa inslag i idrotten som aldrig syns. Jag sitter på testresultat, om jag skulle publisera detta skulle alla de som läser tidningen sydsvenskan tappa hakan fullständig. Och inse att dessa idrotter inte är i närheten av de bästa aktiva som vi redan har i Malmö. Men som vanligt får man bita sig i läppen och hålla käft. Men en dag kommer sanningen fram. HAET Riggan. Handboll den 30 nov känns som de är på gång.

Magnus Månsson

22 november 2015 10:09

Riggan!
Vi har samma uppfattning om nu SportenSkåne gör en kursändring gentemot sitt provexemplar. Efter 15 år med Malmösport vet jag att det finns ett intresse av att läsa om det lilla och unga och även om eliten i sporter i den massmediala skuggan.
Sen tror jag också att det är viktigt för en bred idrott att tidningarna bevakar hela sportvärlden. Trots att läsandet minskat har tidningarna stor betydelse för att höja intresset och därmed också rekryteringen.
Skall i alla fall bli intressant att se vilken väg SportenSkåne väljer.
Två svåra matcher för HK, i dag Skövde och så nästa måndag Redbergsld.
Ha det själv, MM

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Magnus Månsson - Onsdag 18 april 18:35

Det är mycket allsvensk fotboll nu. För mycket. Som nörd orkar jag med det. Men det täta programmet med tre matcher på åtta dagar ger inte sportslig rättvisa, när tv skall ha sitt med matcherna utlagda i stort varje dag. Det är en väsentlig ski...

Av Magnus Månsson - Tisdag 17 april 17:55

Det där med ungdomsidrott är svårt. Vad är rätt och vad är fel? Och finns det något rättvisande svar? Tillbringade några helgtimmar i Heleneholms sporthall för att titta på några seriematcher i basket för 12—13-årsflickor. Basketen i Skåne ...

Av Magnus Månsson - Lördag 14 april 12:40

True Blues, TFF:s supporterklubb, vill inte att Vångavallen får konstgräs. En banderoll med budskapet: Konstgräs, nej tack fanns på plats vid gårdagsmatchen Trelleborg—Örebro 1—2. Men är det någon gång man önskar just konstgräs så är de...

Av Magnus Månsson - Tisdag 10 april 18:35

Skånsk handboll har aldrig mått bättre. Toppen på både dam- och herrsidan imponerar, det syns inte minst i SM-slutspelstider. Aldrig förr ha så många ungdomslag deltagit i seriespel. Men det finns, över tid, en oroande tendens: Antalet klubbar/la...

Av Magnus Månsson - Lördag 7 april 13:38

I dag startar division 2-fotbollen för herrar. I en av sex grupper finns fem Malmölag, fem klubbar som vill bli tvåa i stan. Några har ambitionen att täta det lite genanta glappet på två serier till Malmö FF. Division 2 är numera nivå 4. Det finns ...

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ manssonsport med Blogkeen
Följ manssonsport med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se