Direktlänk till inlägg 11 september 2015

Inför handbollsstarten och lite om Rosengård

Av Magnus Månsson - 11 september 2015 15:35

I går var det Upptaktsträff i för de 26 elitserielagen i handboll i Malmö.
Det var en informativ träff för oss som vill veta mer om andra lag än “våra” egna, som i Sydvenskan även utesluter Ystad och Kristianstad.

Det är för övrigt en tendens att i referaten näsan aldrig nämna något om “våra” lags motståndare. Jag menar att det är en brist i informationen.

Man fick i går veta en hel del, som gör det intressantare att följa de två elitserierna. Vi lärde något om 25 av de 26 lagen. Lugis herrtränare Tomas Axnér ballade ut -- det har ni förstås läst om, det blev ju rubriker -- för en sak som man kunnat ändra med ett samtal på några sekunder. Att ha synpunkter är naturligtvis bra, men var sak har sitt forum och ett ohyfsat uppträdande är aldrig acceptabelt. Lugi som dubbel medlem i Svensk Elithandboll borde ha hanterat detta bättre. Det var ingen bra pr för Lugi och Tomas Axnér.

***

Jag hade i alla fall behållning och när nu tv sänder i olika kanaler alla herrmatcher och en del dammatcher kan man göra det med mer initierade ögon.

Man märker att tränarna är mediatränade. De flesta är verbala och att de klyschigt har en tilltro till sitt eget lag är naturligt och inget att göra sig lustig över.

***

Moderator -- så heter det väl -- var Patrik Westberg, kunnig och påläst. Han är min favorit även som referent/kommentator i C Mores fotbollssändningar.

Kunnig i i alla fall detaljer är även TV 4:s Daniel Kristiansson. Men vad han pladdrar på om oväsentligheter och om matcher som spelades för åtskilliga år sedan. Inte tyst en kort sekund. Han är påfrestande.

Daniel Kristiansson refererade i går dammatchen mellan Göteborg och det lag som jag som skattebetalare i Malmö ofrivilligt sponsrar (det vill säga FC Rosengård). Visst hade Rosengård med åtta utländska spelare i startuppställningen ett överlägset spelövertag men det blev 0--0. Jag är uppriktigt överraskad över att lag som Rosengård, där de tre övriga tjejerna dessutom är svenska landslagsspelare, inte vinner alla sina matcher.

Det måsta vara fel någonstans.

***

Åter till handbollen!

Att tippa är ett nöje. Sen får man stå ut med alla gliringar framåt vårkanten.

Herrar: 1) Ystads IF, 2) Guif, 3) Alingsås, 4) IFK Kristianstad, 5) Redbergslid, 6) HK Malmö, 7) Sävehof, 8) Hammarby, 9) Lugi, 10) Drott, 11) Skövde, 12) Ricoh, 13) Karlskrona, 14) Aranäs.

Damer: 1) Skuru, 2) Sävehof, 3) Skövde, 4) H 65, 5) Irsta, 6) Heid, 7) Lugi, 8) Eslöv, 9) Kristianstad, 10) Önnered, 11) Spårvägen, 12) Hellton.

***

Nu bär det snart i väg till Lugi--HK Malmö, där en tvåa till 3,40 är grunden till en trippel med oddset 7,38.

***

Sen måste jag medge -- trots att det inte blev så många vinster på plan -- att det känns tomt utan ett H 43 i någon av de två högsta serierna.

 

 

 

 

 
 
Ingen bild

Christer

14 september 2015 11:45

MFF spelar oavgjort mot Elfsborg i sin hemmaborg med 7 utländska spelare och dessutom 4 svenska ev. landslagsspelare. Märkligt att dom inte vinner på hemmaplan. Något måste vara fel.

Magnus Månsson

14 september 2015 21:54

Ja, du Christer, så kan man tycka.
Av insatserna i CL att döma borde man kanske begära mer. Samtidigt imponerade Celtic inte det minsta på mig.
Så är det väl också så att det finns anledningar till att utländska spelare hamnar i Malmö FF. Rent krasst, de håller inte måttet i bättre ligor utomlands. Lika litet som många svenska talanger kan ta plats i de bättre lagen i de bättre ligorna.
Man övervärderar de utländska spelarna.
I Rosengårds hittills misslyckade säsong är lite mer överraskande. Många är ju faktiskt landslagsspelare.
Mvh
MM

 
Ingen bild

Christer

14 september 2015 23:00

Min personliga åsikt är just det sista du skriver som kan vara en stor del i att resultaten inte är i paritet med vad man är van med. Rosengård har haft en lång säsong med CL tidigt och att princip hela startelvan var över i Kanada. Därefter hade en kort vila (alldeles för kort) för att sedan med enbart några dagars träningar fokusera på allsvenskan. Detta med kombinationen av skador,Spelar förluster och den turbolens som har varit så har de enbart förlorat 2 matcher (en i ligan och en i cupen) i år. Spelmässigt så tycker jag att de är på rätt väg igen men målen uteblir.
Sedan ska vi inte heller negligera motståndarna som har blivit mycket bättre samt att många har hittat nycklarna till att stoppa Rosengård.
Vill bara avslutningsvis säga att Malmö Stad och andra kommuner sponsrar och stödjer mycket annat som jag tex ogillar men det är väl det som är det fina med demokrati. Vi behöver inte gilla allt och vi får också vädra dessa åsikter.
Din blogg är intressant att läsa även om jag inte alltid delar din uppfattning.

Magnus Månsson

15 september 2015 15:35

Tack Christer, vem du nu är, för din sista mening.
Att inte ha samma uppfattning är väl en av anledningarna till bloggandet.
Jag är mer förvånad över Rosengårds insatser på plan än MFF:s, vars utländska tillskott är "andrasorteringen" i ett internationellt perspektiv medan Rosengårds är landslagsklass.
Det finns givetvis många av Malmös sponsringar som jag ogillar. Inom idrotten finns det många håll att stoppa pengarna i. En av orsakerna till Rosengårds ekonomiska problem är att man inte lyckats bli "stans lag". Klubben saknar en riktig identitet. Publikintresset, alla fribiljetter till trots, tyder på det.
Ha det bra/MM

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Magnus Månsson - Torsdag 18 april 18:23

Kvartsfinalerna i herrarnas SM-slutspel är avklarade. Damerna har precis börjat sina. Den inhemska säsongen varar ända in slutet av maj med finalerna. Hur klarar handbollen publikmatchen mot fotbollen och ishockey, som har ett VM väntande efter...

Av Magnus Månsson - Tisdag 16 april 18:46

Jag har haft en minisemester, tre dagar i Stockholm. Trevligt, teaterbesök (Änglagård, värt ett besök), sightseeing (alltid nostalgiskt att åter se platser från olika epoker i ens liv) och samvaro med en häften av familjen. Men också lärorikt. Av...

Av Magnus Månsson - Söndag 14 april 22:07

Fotbollen har fått sin Leif GW Persson. Ja, ni vet den där gubben som dyker upp i all media och muttrar fram sina tankar – i Leif GW:s värld givetvis sanningar – om allt som tilldragit sig i världen. Men är man professor i kriminologi r...

Av Magnus Månsson - Onsdag 10 april 18:35

Två allsvenska fotbollsomgångar och redan har domarna hamnat i fokus. Illavarslande förstås. Mina funderingar kring de omdiskuterade straffsparkarna: Finns det någon annan idrott där ett normalt rörelseschema bestraffas? Vi har fått två armar f...

Av Magnus Månsson - Måndag 8 april 16:42

I kväll är det en stormatch i handboll i Malmö. Jag menar att en kvartfinal i SM mellan HK Malmö och landets för närvarande mest intressanta lag, Sävehof, är värd epitetet ”stormatch”. Det är troligen HK:s sista hemmamatch den här säs...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards