Direktlänk till inlägg 26 juli 2015

Historien upprepar sig

Av Magnus Månsson - 26 juli 2015 13:28

Kommer ni ihåg den allsvenska seriepremiären den 6 april?
Nykomlingen Sundsvall inledde nervöst fick snabbt ett mål i baken och försvarsspelet kollapsade helt och guldfavorien Malmö FF vann komfortabelt med 4--1.
Allt var guld och gröna skogar. MFF mönstrade ett lag som var bättre än 2014 års succélag. Efterhand minskades euforin i samma takt som storstjärnsglansen på de upphaussade nyförvärven minskades. Och MFF dalade i tabellen.
Nu upprepar sig historian. MFF får ett tidigt mål mot Sundsvall efter en generös bjudning och dominerar därefter tillställningen mot ett om möjligt svagare Sundsvall än i premiären.
Och genast vaknar optimisterna i de blå leden och menar att DET HÄR nya laget har större kapacitet än vårens och följaktligen även 2014 års. Det är möjligt att det visar sig bli så. Men varför inte vänta med de stora orden tills MFF mött tuffare motstånd än Sundsvall och Örebro (då också några nya debuterade)?
I min måhända konservativa värld hade lite mer återhållsamhet varit välgörande.

***

3--0 mot svaga Sundsvall är givetvis klara siffror men nog var Rosenbegs nickmål offside? Tv visade av någon anledning ingen frusen bild med ett hjälpstreck.
***
När det nu hettar till i Europaspelet och i de förestående toppmötena i Allsvenskan hoppas jag att Erdal Rakip får fortsatt förtroende i startelvan. Den unge Erdal har imponerat på sistone. För oss som gillar att unga svenskar tar för sig i all utländsk konkurrens vore det välgörande.
***
Såg av olika anledningar MFF--Sundsvall i tv. Åke Unger var kommentator och till leda poängterade han MFF:s hårda program med CL-deltagandet. Två av toppkonkurenterna, Elfsborg och AIK, har haft ett tuffare program, IFK Göteborg ett likvärdigt.
Även om Champions League givetvis rankas högre än Europa Legue inbillar jag mig att de första omgångarna i EL är tuffatre än de i CL. Ett topplag från Polen och Danmark är bättre än ett mästarlag från Balticum.
***
Såg Sveriges U 19-lag för damer via 3--3 och ett straffavgörande mot Tyskland nå final i EM. Det var glädjande att se lagets inställning och moral. Jag har sett alldeles för lite av U 19-fotboll för damer för att ha någon uppfattning om matchens kvalitet men förundrades över de många bolltappen av ostressade och oattackerade spelare. Jag trodde att tekniken skulle vara bättre.
Gladdes speciellt åt att målvakten Emma Holmgren räddade avancemanget åt Sverige genom att klara två av tyskornas straffar. Emma var reserv för Rosengårds Zerica Musovic, som föredrar spel i klubblaget framför att vinna ett EM-guld för Sverige.
Imponerande var Linköpings kraftfulla forward Stina Blackstenius. Linköping har en trupp, mogen att utmana FC Rosengård om SM-titeln.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Magnus Månsson - Torsdag 28 mars 17:17

Om några timmar börjar sista omgången i herrarnas Handbollsliga. Med många viktiga möten för att undvika direktnedflyttning, negativt kval och för att skaffa sig hemmaplansfavör i det slutspel som väntar för de åtta främsta. Där det kan bli 15 matc...

Av Magnus Månsson - Tisdag 26 mars 21:09

De 48 lagen till finalhelgen i UM i handboll i Uppsala i slutet av april är klara. Det gick bra för Skåne nu senast. I F 14 är det tuffa normer i det sista steget, 40 lag skall bli åtta. Endast poolettan får biljett till Uppland. Det fixade Krist...

Av Magnus Månsson - Måndag 25 mars 10:32

Det forskas mycket kring ungdomsidrotten. Professorer, docenter, sociologer och andra yrkeskategorier framför i avhandlingar och i olika media sina forskningsresultat. De är i stort eniga: För tidig specialisering är inte bra, de som sysslar med ...

Av Magnus Månsson - Lördag 23 mars 20:47

Malbas utmanar Stockholm. Nja, det är förstås en överdrift. Men tillsammans med göteborgska Högsbo är Malbas den enda kubb som numerärt kan utmana Stockholmsklubbarna i det pågående U- och JSM-spelet i basket. Stockholmsregionen dominerar landets...

Av Magnus Månsson - Fredag 22 mars 17:40

2—5 snackar man naturligtvis inte bort. Men samtidigt blev inte omdömena lite löjligt negativa. Jag tänker givetvis på den massiva mediakritiken efter Portugals utklassning av Sverige i går. Det var ju faktiskt ett av världens bästa lag Sve...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7 8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards