Direktlänk till inlägg 15 mars 2015

Förhoppningarna styr betygen

Av Magnus Månsson - 15 mars 2015 20:05

Om än inte varje dag så ganska ofta den här säsongen har MFF-följarna i pressen hävdat att årets lag är bättre än förra säsongens.

Jag förstår inte varför man redan nu så ofta framför den åsikten.

Det är möjligt att det blir så, men det finns mycket att bevisa. Detta skrivit inte enbart beroende på gårdagens insats mot Örebro.

Vad vill skribenterna med sina påståenden?

För mig känns det lite som ett symptom , som funnits i många år. Lite överdrivet okej, men det känns som om alla nya spelare som kommer till MFF håller hög klass, en högre klass än de som lämnar. Det finns naturligtvis anledningar till att Isaac Kiese-Thelin, Forsberg, Thern, Magnus Eriksson och Halsti erbjudits lukrativa kontrakt utomlands. Likaväl som det finns anledning till att norrmännen, Sana, Yotun hamnat i MFF och inte i en högre rankad liga med ett annat högre löneläge.

De flyktade spelarna hyllades 2014 nästan unisont av samma skribenter som nu tar de nya till sina hjärtan. Utan -- handen på samma hjärta -- egentligen ha sett dem i tuffa matchsituationer.

För att försöka få stöd för sina åsikter åberopades i dag uttalande av ÖSK-arna Alexander Axén, tränaren, och spelaren Robert Åhman-Persson, som båda också menade att årets MFF:s trupp har är bättre än fjorårets. Hur kan de dra denna slutsats efter vad de såg i går?

En insats som en tidning gav betyget usel och en annan hade ett betygssnitt som är ett av de lägsta som hittills delats ut.

MFF gjorde ingen bra match, men var totalinsatsen så dålig som kritikerna vill göra gällande?

Beror inte den hårda kritiken mera på de uppskruvade förväntningarna, byggda mer på förhoppningar än ännu visad klass? Och skrivna i besvikelse över förlusten.

 

 

 
 
Ingen bild

Rolf Liljeblad

16 mars 2015 03:39

Det kallas hybris. Som IFK:are känns det alltid olustigt att anmäla avvikande åsikt om MFF:s redan intecknade SM-guld, eftersom djupt grundat "hat" antas utgöra invändningens tillkomstgrund. Men rent objektivt gäller att succémästares tillskyndare ska vara mycket försiktiga med sådan hybris, för det finns i modern tid ingen klubb som vunnit 3 raka guld. För en del år (90-tal?) sedan hade Djurgården mycket imponerande hemfört 2 raka SM-guld, varvid deras tränare uttalade "frågan är om något lag kan hota DIF under överskådlig tid?" Efter det har Djurgården aldrig varit i närheten av Mästerskapet och det är nog ca 25 år sedan. MFF:s fantastiska 2014, med billiga spelarinköp och otroliga resultat, vilket renderade enorma övergångssummor, är sådant som aldrig inträffar 2 år på rad. Att klubben kan köpa vad dom vill har ingen betydelse, man sticker inte ut näsan utan agerar klädsamt, MFF styrs mycket skickligt, måttfullt och långsiktigt. Det är mediaslickare (värst som vanligt SDS) och kaxiga supporters som skruvar upp det.

Magnus Månsson

16 mars 2015 07:09

Tack för inlägget!
Lite faktakoll: Djurgården vann 2002 och 2003 och faktiskt också 2005-
Mvh
MM

 
Ingen bild

Rolf Liljeblad

16 mars 2015 23:42

Tack för rättelse. Lite genant fel, men Dif, "som inte kunde utmanas inom överskådlig framtid" har i varje fall inget att peka på de senaste 10 åren. De som redan intecknat mästarna MFF:s 3:e raka guld är fartblinda och saknar klädsam ödmjukhet. Man kan begära mer av stadens erfarna journalister, den ledande fundamentalisten borde veta bättre. Tack MM, för dina ihärdiga saneringsförsök, där du säkert kallats MFF-fiende fast du bara eftersträvar sans och reson, vilket MFF också gör men naturligtvis håller sig utanför hysterin.

Magnus Månsson

17 mars 2015 08:24

Tack!
MM

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Magnus Månsson - Tisdag 23 april 18:22

Fyra allsvenska omgångar är avklarade. Ett enda lag har idel segrar, inte oväntat Malmö FF. Dels är MFF storfavorit och dels har man haft ett gynnsamt öppningsprogram med Hammarby hemma och övriga möten mot lag som allmänt tippas hamna i de nedre...

Av Magnus Månsson - Söndag 21 april 12:26

Hur skall man tolka Malmö FF:s 1—0-vinst mot nykomlingen Västerås SK? Segrar förlåter alltid – nästan i alla fall – det mesta. Och det finns ingen anledning att ifrågasätta det rättvisa i hemmavinsten. Samtidigt har jag åtskill...

Av Magnus Månsson - Fredag 19 april 17:55

Sydsvenskan har den senaste tiden haft två insändare, som pläderat för att Malmö åter skall få ett idrottsmuseum. Jag håller helt med Jörgen Ekdahl, tidigare handbollsspelare och ledare (och före detta elev från Augustenborgsskolan) och förre friti...

Av Magnus Månsson - Torsdag 18 april 18:23

Kvartsfinalerna i herrarnas SM-slutspel är avklarade. Damerna har precis börjat sina. Den inhemska säsongen varar ända in slutet av maj med finalerna. Hur klarar handbollen publikmatchen mot fotbollen och ishockey, som har ett VM väntande efter...

Av Magnus Månsson - Tisdag 16 april 18:46

Jag har haft en minisemester, tre dagar i Stockholm. Trevligt, teaterbesök (Änglagård, värt ett besök), sightseeing (alltid nostalgiskt att åter se platser från olika epoker i ens liv) och samvaro med en häften av familjen. Men också lärorikt. Av...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards