Direktlänk till inlägg 22 september 2014

Ett brev som födde tankar

Av Magnus Månsson - 22 september 2014 17:28

 Manssonsport fick ett mejl från Per Larsson, en av många duktiga handbollsspelare från den tid (den senaste, åren kring1990) då Malmöklubbarna producerade en massa talanger.

För de som inte minns, kan jag berätta att Pelle var en spektakulär publikfavorit, en kontringsstark kantspelare. Kanske inte lika bra defensivt som offensivt. I Malmö spelade han för Dalhem och IFK.

Här hans brev.

 

Tjena Magnus,
long time no see..-).

Har ett stort problem, har återvänt till IFK Malmö och börjat träna deras PA och J-lag. Jättekul och inspirerande, en del riktiga talanger. Vi har tre träningstillfällen i Baltiska Träningshallen. Problemet är att vi blir utbokade nästan en gång i veckan av en innebandyförening! Det finns inga andra tider för oss då vi använder klister. I Malmö finns det 3 ställen (+Oxie) man kan använda klister!! Vad har hänt?
Man genomför ingen realistisk framtidssatsning på 2 klisterpass i veckan.
Mr Månsson, vad har hänt?

Pelle "Skyttekungen"Larsson

 

För det första: Tack Pelle!

Det är glädjande att före detta spelare engagerar sig för att åter försöka bygga en grund i Malmös ungdomshandboll på pojksidan. Dalhem har gjort det bland flickorna.

Jag tror att det är viktigt att det finns ungdomstränare med egen spelarerfarenhet för att få fram duktiga spelare. Se bara på närliggande Lund och Ystad, där ungdomslagen oftast leds av ledare med ett spelarförflutet! Det visar resultaten.

Efter en rejäl svacka har Malmöklubbarnas ungdomsavdelningar nu börjat expandera. Efter vad jag förstått har träningstider – full förståelig – under tiden försvunnit till andra idrotter. Min erfarenhet säger, att enda vägen till en förändring är att kämpa vidare och öka sina aktiviteter – trots alla svårigheter. När man är större än konkurrenterna kommer man att få mer tid.

Klisterfrågan är akut. Ett samlat Handbollsmalmö måste uppvakta fritidsförvaltningen och ställa frågan: Vill ni ha elithandboll med Malmöungdomar så måste ni ge resurser till optimala träningsförhållanden!

Hur kommer Dalhems flytt för damlaget att påverkas av att man just på grund av klisterförbudet är tvingat att spela sina seriematcher i Rosengård i stället för hemma på Söderkulla?

Men en tanke dök upp: Varför inte bygga en enkel central hall för matcher av lägre dignitet i basket, handboll och innebandy så att dessa inte behövde använda övriga lags träningstider till matcher. Det är väl tillåtet att vara en optimistisk visionär?

Sen önskar jag dig lycka till, Pelle!

Malmö behöver lag som kan hävda sig i JSM på pojksidan. IFK:s sena återbud till helgens steg 1 för juniorer var inte bra.

Av de 14 elitserielagens juniorlag tog elva sig vidare till steg 3 (gruppettan och tvåan hoppar över steg 2), ett var nära. Endast Ricoh och HK Malmö var utan lag.

I Halmstad har ungdomshandbollen samlats under ett tak, Halmstad HF.

Jag är för konkurrens, men kanske något för Malmö?

 

Svara


 
 
Ingen bild

MS

23 september 2014 13:53

IFK Malmö bygger stort både på pojk och flick sidan, till denna säsong har man 26 lag i seriespel och är utlokaliserade i 7 hallar tror jag det är. Fördelningen av träningstider och halltider är ett skämt från kommunenssida och ovilligheten att vilja lösa problemen är enligt utsago mindre bra om man säger så.

Magnus Månsson

23 september 2014 15:13

Tack, MS, vem du nu är!
Jag har noterat och tidigare skrivit om IFK:s stora ungdomssatsning. Jag önskar lycka till och hoppas verkligen att den skall generera duktiga lag och duktiga spelare trots bristen på hallar, en brist som alltid funnits och tyvärr kommer att finna.
Jag är medveten om att det tar upp mot tio år innan en ungdomssatsning ger resultat på elitnivå men på vägen dit finns det många nivåer att fylla både på senior- och ungdomssidan.
Dalhem har fyllt några bland damerna. Men det finns fler luckor i båda könen.
Jag följer IFK:s satsning regelbundet och som handbollsvän önskar jag lycka till och ser fram mot att i de pressreleaser jag sänder ut för Skånes Handbollförbund efter varje steg i USM snart kan notera framgångar för IFK Malmö.
Ha det bra önskar
MM

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Magnus Månsson - Söndag 14 april 22:07

Fotbollen har fått sin Leif GW Persson. Ja, ni vet den där gubben som dyker upp i all media och muttrar fram sina tankar – i Leif GW:s värld givetvis sanningar – om allt som tilldragit sig i världen. Men är man professor i kriminologi r...

Av Magnus Månsson - Onsdag 10 april 18:35

Två allsvenska fotbollsomgångar och redan har domarna hamnat i fokus. Illavarslande förstås. Mina funderingar kring de omdiskuterade straffsparkarna: Finns det någon annan idrott där ett normalt rörelseschema bestraffas? Vi har fått två armar f...

Av Magnus Månsson - Måndag 8 april 16:42

I kväll är det en stormatch i handboll i Malmö. Jag menar att en kvartfinal i SM mellan HK Malmö och landets för närvarande mest intressanta lag, Sävehof, är värd epitetet ”stormatch”. Det är troligen HK:s sista hemmamatch den här säs...

Av Magnus Månsson - Fredag 5 april 18:52

SM-slutspelet i handboll för herrar inleddes med tre väntade hemmavinster, Kristianstad mot Hammarby, Ystads IF mot Alingsås och Skövde mot Önnered. Såg delar av alla tre matcherna i och det är givetvis för lite för att dra några slutsatser inför f...

Av Magnus Månsson - Tisdag 2 april 17:46

Så var den avklarad premiäromgången i den allsvenska fotbollen. Det blev nördiga fem matcher. Plus så den Aftonbladet bjöd på, cupsemifinalen för damer mellan Hammarby och Häcken, dramatik in i det sista, straffavgörande efter en massa omgångar ...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards