Direktlänk till inlägg 24 augusti 2014

Kritikerna saknar helhetsperspektivet

Av Magnus Månsson - 24 augusti 2014 20:42

I veckan hade jag ett intressant – och lärorikt – samtal med Tommy Theorin, den tidigare generalsekreteraren i SEF, Föreningen Svensk Elitfotboll.

Man hade hoppats att MFF-krönikörerna tagit sig tid att kontakta Tommy och lärt sig vilka regler som gäller och förutsättningarna för att få ett fungerande spelprogram i stället för onyanserade påhopp på Svenska Fotbollförbundet.

För att få plats för 30 seriematcher, en cupomgång och dessutom ha ett VM-avbrott på en dryg månad och även göra några landslagsuppehåll så tvingas man lägga in några veckoomgångar.

På hösten blir det problem. Det finns nämligen inte så många veckor att ta i anspråk. Europacuperna ockuperar två veckor i följd och då återstår bara ”vecka 3”. Problematiken kompliceras ytterligare av att under Europacupveckorna är det förbjudet att spela matcher tisdag, onsdag, torsdag. Man får nämligen inte kollidera med CL- och EL-matcherna. Det har UEFA, det europeiska förbundet, bestämt. Om detta beslut kan man givetvis ha åsikter.

Jo, man får spela i Allsvenskan även under Europadagar men då får matchen inte visas i tv. Och vilken förening vill avstå detta? Inte minst med tanke på tv-pengarna.

Och visst tar spelkompistörerna hänsyn till spelet i CL. För mästarlaget blir det alltid – som i de flesta länder – seriespel på lördagarna. Men de är inte heller det helt ok. Lördagen är den sämsta publikdagen.

Är det inte att underskatta beslutsfattarna och misstro deras ambitioner när man bedömer allt ur en snäv MFF-vinkel just de säsonger MFF spelar ute i Europa?

Jag tycker det. Och ännu har jag inte sett något konstruktivt förslag med utgångspunkt från de förutsättningar som finns, de som Tommy Theorin lärde mig.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Magnus Månsson - Tisdag 26 mars 21:09

De 48 lagen till finalhelgen i UM i handboll i Uppsala i slutet av april är klara. Det gick bra för Skåne nu senast. I F 14 är det tuffa normer i det sista steget, 40 lag skall bli åtta. Endast poolettan får biljett till Uppland. Det fixade Krist...

Av Magnus Månsson - Måndag 25 mars 10:32

Det forskas mycket kring ungdomsidrotten. Professorer, docenter, sociologer och andra yrkeskategorier framför i avhandlingar och i olika media sina forskningsresultat. De är i stort eniga: För tidig specialisering är inte bra, de som sysslar med ...

Av Magnus Månsson - Lördag 23 mars 20:47

Malbas utmanar Stockholm. Nja, det är förstås en överdrift. Men tillsammans med göteborgska Högsbo är Malbas den enda kubb som numerärt kan utmana Stockholmsklubbarna i det pågående U- och JSM-spelet i basket. Stockholmsregionen dominerar landets...

Av Magnus Månsson - Fredag 22 mars 17:40

2—5 snackar man naturligtvis inte bort. Men samtidigt blev inte omdömena lite löjligt negativa. Jag tänker givetvis på den massiva mediakritiken efter Portugals utklassning av Sverige i går. Det var ju faktiskt ett av världens bästa lag Sve...

Av Magnus Månsson - Onsdag 20 mars 17:16

Lagen till ungdomshandbollens stora avslutningsfest, Final 8, börjar bli klara. I helgen avgjordes Steg 4 för F 16 och P 14. De skånska 16-årsflickorna hade en tuff helg, inget lag kvalificerade sig till avgörande i Uppsala sista helgen i april. ...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards