Direktlänk till inlägg 30 juli 2014

Som att pissa i Mississippi

Av Magnus Månsson - 30 juli 2014 11:20

Svenska Spel, tillsammans med SEF (Föreningen Svensk Elitfotboll), har beslutat att under 2014 och 2015 ge de tre främsta lagen i Allsvenskan tre miljoner kronor för att bättre kunna förbereda sig för spel i Europa, två miljoner till svenska mästarna, 500 000 kronor till tvåan och trean.

Vän av ordning frågar sig varför svenska cupmästarna, som också har en given plats i Europa League, inte får en del av kakan?

Återigen visar de styrande att talet om höja prestigen på cupen mest är munväder.

Syftet med extra tillskott till ”Europaklubbarna” är vällovligt men summorna är – förlåt uttrycket – som att Pissa i Mississippi. Vad får man för en halv miljon för att förstärka en trupp – ett av syftena med extrabidraget?

Inte heller spelarköp för två miljoner ger någon större effekt på den europeiska fotbollsscenen. Jag har ingen exakt uppfattning om vad det kostar att lösa en allsvensk spelare under kontrakt men man får nog inte första sorteringen, lika lite som när man hämtar spelare från den nordiska marknaden.

Effekten blir att som i fallet med Malmö FF, att man har stärkt truppen för att befästa sin ställning som Sverigeetta på bekostnad av några seriekonkurrenter.

Det kan väl inte vara meningen med extrabidraget?

Men har laget blivit tillräckligt konkurrenskraftigt i kvalet till Champions League?

Gårdagsmötet mot Sparta Prag – jag såg det på datorn – visade på klasskillnad. Jag vet att det bara är halvtid men jag har svårt att se att inte tjeckerna gör mål även på Swedbank.

***

I kväll gör Marta förmodligen debut i FC Rosengård. Jag gillar henne som fotbollsspelare. Jag har alltid försökt se henne i Malmö när Umeå och Tyresö varit på besök. Förutom att få se henne har det oftast varit spännande matcher mot MFF/LdB.

Men när nu Marta kommer att spela för Rosengård försvinner ingredienser i det som gör en fotbollsmatch extra intressant, matchens betydelse och spänningen.

Rosengårds internationella trupp kommer att defilera hem ett nytt SM-guld. Visst kommer Martas entré att höja publikintresset i Malmö men inte i längden till de höjder man hoppats.

Uppvisningsfotboll lockat inte.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Magnus Månsson - Tisdag 23 april 18:22

Fyra allsvenska omgångar är avklarade. Ett enda lag har idel segrar, inte oväntat Malmö FF. Dels är MFF storfavorit och dels har man haft ett gynnsamt öppningsprogram med Hammarby hemma och övriga möten mot lag som allmänt tippas hamna i de nedre...

Av Magnus Månsson - Söndag 21 april 12:26

Hur skall man tolka Malmö FF:s 1—0-vinst mot nykomlingen Västerås SK? Segrar förlåter alltid – nästan i alla fall – det mesta. Och det finns ingen anledning att ifrågasätta det rättvisa i hemmavinsten. Samtidigt har jag åtskill...

Av Magnus Månsson - Fredag 19 april 17:55

Sydsvenskan har den senaste tiden haft två insändare, som pläderat för att Malmö åter skall få ett idrottsmuseum. Jag håller helt med Jörgen Ekdahl, tidigare handbollsspelare och ledare (och före detta elev från Augustenborgsskolan) och förre friti...

Av Magnus Månsson - Torsdag 18 april 18:23

Kvartsfinalerna i herrarnas SM-slutspel är avklarade. Damerna har precis börjat sina. Den inhemska säsongen varar ända in slutet av maj med finalerna. Hur klarar handbollen publikmatchen mot fotbollen och ishockey, som har ett VM väntande efter...

Av Magnus Månsson - Tisdag 16 april 18:46

Jag har haft en minisemester, tre dagar i Stockholm. Trevligt, teaterbesök (Änglagård, värt ett besök), sightseeing (alltid nostalgiskt att åter se platser från olika epoker i ens liv) och samvaro med en häften av familjen. Men också lärorikt. Av...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards