Direktlänk till inlägg 24 oktober 2013

Några funderingar när tiden räcker till

Av Magnus Månsson - 24 oktober 2013 14:51

Det är mycket att stå i som pensionär. Tiden räcker inte alltid till.

Läkare av olika slag skall kolla hand och ögon – allt är i stort ok – den nya massmediala världen tar sin tid – nätet ger möjlighet att läsa mycket intressant (men också alltför mycket skit, det gäller att sovra), det har varit många liveevenemang att se (välarrangerade Yddingeloppet, MFF—BP, HK Malmö—Sävehof, LB 07—TFF och IFK Kristianstad—HK Malmö, bara de senaste fyra dagarna), den fascinerande Min kamp av Knausgård skall ha sin timme, morgontidningarna sin, plus all vardaglig rutin.

Över allt har svävat det (nästan) sista jobbet med att få alla manus till årsboken för Idrottsmuseets Vänner granskade.

Det har lättat i dag.

Därför några tankar och iakttagelser.

***

Här söderöver kretsar mycket kring Malmö FF.

Till och med när HK Malmö gör en mycket bra match mot Sävehof nämns MFF i rubriken i Sydsvenskan:

MFF-fansens stöd tände Simic

Ja, vad man kan få till det!

Jag vill bara påpeka att HK-målvakten var minst lika tänd i segermatchen mot Önnered inför cirka hälften så många åskådare.

***

Sen är det givetvis smart av HK-ledningen att utnyttja MFF:s dragningskraft att locka åskådare till Baltiskan. Några av gratistittarna kommer kanske tillbaka för att se bra idrottsunderhållning. För det bjuder HK för närvarande på.

Rent generellt är handbollsintresset klent i Malmö och medelåldern på publiken hög. Att locka de yngre är en tuff uppgift för HK:s kreativa styrelse.

***

Jag var som sagt i Kristianstad i går. Där är inramningen en helt annan. Det går naturligtvis inte att jämföra. Bakom IFK Kristianstad står en hel region och en propagandamaskin i form av Kristianstadsbladet med dagliga rapporter på ”pappret” och i diverse bloggar.

Alltså samma uppbackning som MFF får av de Malmöbaserade tidningarna.

***

HK gjorde en bra match, stod upp fint. Efter en handbollsmatch, där det bara skiljer ett eller två mål, kan man i stort alltid peka på enskilda avgörande situationer. Straff eller inte vid HK:s kantavslut i matchens sista sekunder, det kunde inte jag avgöra.

Men HK hade två strålande tillfällen att få än mer dramatik i derbyt. Laget utnyttjade inte två briljanta kontringslägen i slutskedet av matchen. Man fegade och spelade på säkerhet. Skall man ta poäng mot Kristianstad borta måste man våga lite mer än vad HK gjorde åtminstone vid dessa två tillfällen.

***

Vad betyder en femma? Detta apropå det betyg Guillermo Molins fick i betyg i några tidningar efter sina två mål mot BP. På ”min tid" var 5 lika med landslagsklass.

***

Ett apropå till!

Åter brände ”Norra stå” kanske iväg 100 000 kronor böter för sitt MFF. Och när MFF-ordföranden Håkan Jeppsson visar sin berättigade irritation över dem som tände bengalerna får han kritik för detta i en krönika.

En annan krönikör menade att det enda i MFF som höll klass före paus var Norra stå, alltså den sektion varifrån bengalerna kom och försenade matchen med åtta minuter.

En tredje krönikör tyckte att bengaler skall vara tillåtna eftersom de ger stämning. Cirka halvminuten ljusspridande över arenan följt av tio minuter svarta, illaluktande (för astmatiker farliga) moln över arenan och en påtaglig irritation hos den civiliserade delen av publiken. Vilken stämning ger det?

Är krönikörerna rädda för att stöta sig med supportergrupperna?

Man kan nästan tro det.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Magnus Månsson - Tisdag 23 april 18:22

Fyra allsvenska omgångar är avklarade. Ett enda lag har idel segrar, inte oväntat Malmö FF. Dels är MFF storfavorit och dels har man haft ett gynnsamt öppningsprogram med Hammarby hemma och övriga möten mot lag som allmänt tippas hamna i de nedre...

Av Magnus Månsson - Söndag 21 april 12:26

Hur skall man tolka Malmö FF:s 1—0-vinst mot nykomlingen Västerås SK? Segrar förlåter alltid – nästan i alla fall – det mesta. Och det finns ingen anledning att ifrågasätta det rättvisa i hemmavinsten. Samtidigt har jag åtskill...

Av Magnus Månsson - Fredag 19 april 17:55

Sydsvenskan har den senaste tiden haft två insändare, som pläderat för att Malmö åter skall få ett idrottsmuseum. Jag håller helt med Jörgen Ekdahl, tidigare handbollsspelare och ledare (och före detta elev från Augustenborgsskolan) och förre friti...

Av Magnus Månsson - Torsdag 18 april 18:23

Kvartsfinalerna i herrarnas SM-slutspel är avklarade. Damerna har precis börjat sina. Den inhemska säsongen varar ända in slutet av maj med finalerna. Hur klarar handbollen publikmatchen mot fotbollen och ishockey, som har ett VM väntande efter...

Av Magnus Månsson - Tisdag 16 april 18:46

Jag har haft en minisemester, tre dagar i Stockholm. Trevligt, teaterbesök (Änglagård, värt ett besök), sightseeing (alltid nostalgiskt att åter se platser från olika epoker i ens liv) och samvaro med en häften av familjen. Men också lärorikt. Av...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards