Direktlänk till inlägg 13 oktober 2013

LB 07 har bättre återväxt än mästarna

Av Magnus Månsson - 13 oktober 2013 18:28

Såg på tv när LdB FC Malmö säkrade det allsvenska fotbollsguldet via 2—0 mot Umeå IK.

Finns inget att säga om vinsten. Malmö var det klart bättre laget. Det kunde förstås blivit lite nervigt om Umeås två ribbträffar med lite tur/otur resulterat och om hemmalaget fått den frilägesutvisning tv-bilderna visade man borde fått.

Man kan givetvis ha sina synpunkter på att ett svenskt mästarlag så totalt domineras av utländska spelare och att LdB på två år fått extrabidrag på 2,4 miljoner av Malmö stad för att hålla verksamheten flytande.

Pia Sundhage, förbundskaptenen, har klart deklarerat att de många utländska spelarna (det gäller inte bara LdB) i elitlagen hämmar svensk damfotboll, talangerna trängs undan.

I Malmö syns det redan. Vägen in LdB:s A-trupp verkar svårforcerad. Tjejerna verkar ha insett detta.

De tre senaste säsongerna har klubbens F 17-lag spelat SM-final och vunnit två gånger. I år finns 19-årslaget (man har ändrat åldersindelning) inte med i slutspelet. De mest lovande av regionens spelare finns i stället i Malmökollegan LB 07, som överlägset vann den södra F 19-serien och skall spela SM-slutspelet på hemmaplan.

LB 07 vann den skånska U-serien, LdB fullföljde inte serien och hade inget lag F 15-klassen. I F 14 kom laget i mitten av serien.

Återväxten hos de svenska mästarna är inte den bästa.

Känns rätt att LB 07:s damlag spelade sig kvar i Elitettan, så att det finns ett elitlag i södra Skåne för områdets duktiga spelare.


 
 
Ingen bild

Rolf Liljeblad

13 oktober 2013 23:34

Och idag fick LB07:s herrar respass från Söderettan, till följd av Lunds BK:s seger. Därmed har distansen till MFFs elitmonopol utökats ett ljusår till i Malmös ensidiga fotbollsliv. I fjärde divisionen under Di Blåe, div 2 Södra Götaland, samlas snart alla drömda, glömda och tömda MFF-utmanare: Rosengård (drömmer om Dan Olofssons multimiljoner) och Prespa Birlik (drömmer med multikulturella svarta pengar och tränarbyten var 4:e månad) välkomnar nu LB07 (tömda).
Om ett år kommer den nyvaknade gamla dinosauren IFK Malmö/Di Gule/Malmökamraterna/Kanariefåglarna (glömd) att förena sig med trion på elefantkyrkogården för kvaddade derbydrömmar. Närmast sedan IFK ramlade ur Allsvenskan för 51 år sedan (1962) har dom själva varit, senast 2001-2003 i Superettan, liksom LB07 i denna näst högsta serie 2007-2008.
Dessförinnan hade gult kämpat i närapå ett halvt århundrande och var ytterst nära ett antal gånger innan de försvann ner i lingonserierna. Och nu har även LB07 tagit hissen en våning ner.

LdB fick 2.4 millar för att nå malmöframgångar i dameliten. IFK Malmö borde söka samma pengar för att nå malmöframgångar med konkurrensen i herreliten, åberopande gamla meriter. Dom har ju redan bevisat sig mäktiga uppgiften - att upprepade gånger besegra Storebror.

Magnus Månsson

14 oktober 2013 08:19

Åsikterna står helt för Rolf Liljeblad.
MM

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Magnus Månsson - Tisdag 23 april 18:22

Fyra allsvenska omgångar är avklarade. Ett enda lag har idel segrar, inte oväntat Malmö FF. Dels är MFF storfavorit och dels har man haft ett gynnsamt öppningsprogram med Hammarby hemma och övriga möten mot lag som allmänt tippas hamna i de nedre...

Av Magnus Månsson - Söndag 21 april 12:26

Hur skall man tolka Malmö FF:s 1—0-vinst mot nykomlingen Västerås SK? Segrar förlåter alltid – nästan i alla fall – det mesta. Och det finns ingen anledning att ifrågasätta det rättvisa i hemmavinsten. Samtidigt har jag åtskill...

Av Magnus Månsson - Fredag 19 april 17:55

Sydsvenskan har den senaste tiden haft två insändare, som pläderat för att Malmö åter skall få ett idrottsmuseum. Jag håller helt med Jörgen Ekdahl, tidigare handbollsspelare och ledare (och före detta elev från Augustenborgsskolan) och förre friti...

Av Magnus Månsson - Torsdag 18 april 18:23

Kvartsfinalerna i herrarnas SM-slutspel är avklarade. Damerna har precis börjat sina. Den inhemska säsongen varar ända in slutet av maj med finalerna. Hur klarar handbollen publikmatchen mot fotbollen och ishockey, som har ett VM väntande efter...

Av Magnus Månsson - Tisdag 16 april 18:46

Jag har haft en minisemester, tre dagar i Stockholm. Trevligt, teaterbesök (Änglagård, värt ett besök), sightseeing (alltid nostalgiskt att åter se platser från olika epoker i ens liv) och samvaro med en häften av familjen. Men också lärorikt. Av...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards