Direktlänk till inlägg 22 augusti 2013

Varför inte stötta kvartersklubben?

Av Magnus Månsson - 22 augusti 2013 12:00

 Var på cupfotboll i går, division 2-laget Kvarnby mot allsvenska Syrianska, 0—1.

Hur många vi var ute på Bäckagården vet jag inte, den officiella siffran var 467, en lokal morgontidning spädde på till 576, till och med betalande.

Nu är förstås mitt förtroende för reportern inte speciellt stort, så det lutar år att det är 467 som är publikrekord för den bara några år gamla idrottsplatsen.

Antalet betalande borde varit cirka 100 mer. Till Bäckagårdens ip är det fri insyn från tre håll. Det utnyttjade ett 100-tal personer (jag räknade). Jag blir lite lätt irriterad. På snikenheten!

Kvarnby IK (liksom Husie IF) gör ett fantastiskt ungdomsarbete i Malmös östra delar med en stor bra verksamhet och båda klubbarna är värda allt stöd. Men några av stadsdelens innevånare ställer inte upp, inte ens vid besök av ett allsvenskt fotbollslag, och vill betala 80 kronor för något de bevisligen är intresserade av.

Tänk vad dessa kanske 8 000 kronor hade kunnat förbättra en redan bra verksamhet i Kvarnby IK!

***

Matchen då?

Kommentarerna var eniga:

– Det är verkligen inte underligt att Syrianska ligger sist i Allsvenskan.

Södertäljeklubben kom med sin nästan bästa trupp, även om alla inte spelade 90 minuter, men det var ingen högre klass på det laget presterade. De unga hemmaspelarna stod upp utomordentligt och kunde i många fall mäta sig med sina motståndare både i teknik, snabbhet och hårdhet.

Ok, över 90 minuter var Syrianska det bättre laget men Kvarnby var nära att ge extra nerv åt tillställningen. Vid 0—0 rullade en boll längst Syrianska mållinjen. I anfallet efter kom 0—1 efter ett något osäkert agerande av Martin Nilsson, en av division 2:s bästa målvakter.

En viss press hade förvisso Syrianska men utan att skapa de stora chanserna. Kvarnby hade några inte alls ofarliga anfall, så visst var en liten knall inte så långt borta.

Nu är det åter till vardagen för Kvarnby i den jämna serien. Det är inte långt mellan topp och botten.

***

Såg PSV mot Milan, 1—1. När man ser en sådan match, förstår man hur lång vägen är för de unga svenska spelarna att nå de större klubbarna i de större ligorna.

PSV leder förvisso holländska ligan men den räknas väl inte i dag som en av de stora, sjua i Europa? Och i detta PSV platsar inte de två svenska landslagsmännnen Oscar Hiljemark (kortkort inhopp) och Ola Toivonen, när det är skärpt läge i en europeisk cup.

Några allsvenska toppspelare drömmer om de stora ligorna men dit är steget långt, speciellt om prislappen är hög.

***

Jag gillar stämningen på Swedbank, när klacken håller inne med ”hora”, ”hata” osv …

Men jag reagerar när en skribent på en MFF-anknuten site (och som jag ofta sett på pressläktaren) i en av gratistidningarna skriver ”bönderna i norr” om HIF.

Är det inte sådana ord som skapar hets och oroligheter och sänker debattnivån?

Även en gratistidning kan väl sätta gränser!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Magnus Månsson - Torsdag 28 mars 17:17

Om några timmar börjar sista omgången i herrarnas Handbollsliga. Med många viktiga möten för att undvika direktnedflyttning, negativt kval och för att skaffa sig hemmaplansfavör i det slutspel som väntar för de åtta främsta. Där det kan bli 15 matc...

Av Magnus Månsson - Tisdag 26 mars 21:09

De 48 lagen till finalhelgen i UM i handboll i Uppsala i slutet av april är klara. Det gick bra för Skåne nu senast. I F 14 är det tuffa normer i det sista steget, 40 lag skall bli åtta. Endast poolettan får biljett till Uppland. Det fixade Krist...

Av Magnus Månsson - Måndag 25 mars 10:32

Det forskas mycket kring ungdomsidrotten. Professorer, docenter, sociologer och andra yrkeskategorier framför i avhandlingar och i olika media sina forskningsresultat. De är i stort eniga: För tidig specialisering är inte bra, de som sysslar med ...

Av Magnus Månsson - Lördag 23 mars 20:47

Malbas utmanar Stockholm. Nja, det är förstås en överdrift. Men tillsammans med göteborgska Högsbo är Malbas den enda kubb som numerärt kan utmana Stockholmsklubbarna i det pågående U- och JSM-spelet i basket. Stockholmsregionen dominerar landets...

Av Magnus Månsson - Fredag 22 mars 17:40

2—5 snackar man naturligtvis inte bort. Men samtidigt blev inte omdömena lite löjligt negativa. Jag tänker givetvis på den massiva mediakritiken efter Portugals utklassning av Sverige i går. Det var ju faktiskt ett av världens bästa lag Sve...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24 25
26 27
28
29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards