Direktlänk till inlägg 19 februari 2013

Elva skånska medaljer vid VM och EM

Av Magnus Månsson - 19 februari 2013 11:25

Budosporterna har många internationellt framgångsrika skånska utövare. Elva medaljer från  VM och EM blev 2012 års skörd. Här kommer ett sammandrag från budoavsnittt i Skånes Idrottsförbunds årsberättelse årgång 2012.


BUDO OCH KAMPSPORT.

De skånska utövarna i de många grenar som ingår i Skånes Budo & Kampsportförbund behöll sin höga klass internationellt. Precis som 2011 blev det elva medaljer i VM och EM, fem vid VM och sex vid EM.

19 SM-guld var årets skörd, 24 året före. Inget SM i glima avgjordes under året. 2011 vann Malmöklubben IK Sparta tre klasser.

Mats Nilsson, Kaisho BK, submission och Therese Gunnarsson, Muya Thai, kickboxning utsågs till Säsongens/Årets mästare vid Kampsportsgalan i mars 2012.

Larry Lindwall, Malmö Muay Thai, hedrades vid samma gala som Årets ledare.


IAIDO.

Patrik Almqvist, Glimminge Budokan, Simrishamn försvarade sitt SM-guld i sandan. Sverige kom vid EM på bronsplats. Patrik Almqvist var en av lagmedlemmarna.


KICKBOXNING.

Therese Gunnarsson, Muya Thai IF från Helsingborg blev 2011 världsmästarinna som amatör. 2012 tog hon ett steg vidare i karriären och vann VM-titeln som proffs.

Hon vann också sitt sjätte guld i SM-sammanhang. Det var i K 1, där också VM-trean från 2011 Marcus Olsson från Landskrona KBK blev svensk mästare i LK. Marcus kom också tvåa i KL.

Över huvud taget hade de skånska föreningarna många medaljörer vid de olika SM-tävlingarna i K 1, FC, LK, KL (beteckning på olika grad av kontakt).

Ängelholms KBK hade sex guldmedaljörer, tre som tog silver och två som kom på tredje plats. Sju Skåneklubbar hade medaljörer

MMA.

De främsta av skåningarna, Mats Nilsson och Martin Svensson, Frontier MMM, Malmö deltog i professionella galor på hög nivå med varierat resultat.

Mats Nilsson sitt tredje raka guld på Grappling World Championship och gick igenom turneringen utan att förlora en enda poäng.

SM avgjordes i Malmö tillsammans med mästerskapen i shootfighting. Guld till Robin Manning, Frontier MMA.


SHOOTFIGHTING.

Skåne tog två SM-guld, Linus Andersson, Frontier MMA, Malmö och Daniel Andersson, Frontier MMA, Trelleborg.


SUBMISSION WRESTLING.

Mats Nilsson. Kaisho Budoklubb, Helsingborg tog sitt tredje brons i VM-sammanhang.

SM blev inte lika lyckosamt som förra året, endast ett Skåneguld, Oskar Sollevi, Kaisho.


THAIBOXNING.

Lina Länsberg, Malmö Muya Thai IF hade ett strålande år med VM-titeln som en given höjdpunkt. Hon blev även trea i Europamästerskapen och svensk mästarinna.

Lina Länsberg vann också WMC Nordic-bältet över en finländska.

Johanna Rydberg, Helsingborg Muya Thai IF, var en värdig utmanare som bästa skånka thaiboxare 2012. Hon blev både Europamästarinna, bronsmedaljör i VM och försvarade sitt SM-guld.

I VM blev det ytterligare två skånska brons till svenska mästarinnan Emma Thyni, Malmö Muya Thai och hennes klubbkamrat Annie Eriksson, som gick direkt till semifinal och blev medaljör utan att vinna någon match.

I EM kom Annie till final efter att ha stått över semifinalen.

I B-klassen i VM tog Johan Franzén, Malmö MT silver.

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Magnus Månsson - Torsdag 28 mars 17:17

Om några timmar börjar sista omgången i herrarnas Handbollsliga. Med många viktiga möten för att undvika direktnedflyttning, negativt kval och för att skaffa sig hemmaplansfavör i det slutspel som väntar för de åtta främsta. Där det kan bli 15 matc...

Av Magnus Månsson - Tisdag 26 mars 21:09

De 48 lagen till finalhelgen i UM i handboll i Uppsala i slutet av april är klara. Det gick bra för Skåne nu senast. I F 14 är det tuffa normer i det sista steget, 40 lag skall bli åtta. Endast poolettan får biljett till Uppland. Det fixade Krist...

Av Magnus Månsson - Måndag 25 mars 10:32

Det forskas mycket kring ungdomsidrotten. Professorer, docenter, sociologer och andra yrkeskategorier framför i avhandlingar och i olika media sina forskningsresultat. De är i stort eniga: För tidig specialisering är inte bra, de som sysslar med ...

Av Magnus Månsson - Lördag 23 mars 20:47

Malbas utmanar Stockholm. Nja, det är förstås en överdrift. Men tillsammans med göteborgska Högsbo är Malbas den enda kubb som numerärt kan utmana Stockholmsklubbarna i det pågående U- och JSM-spelet i basket. Stockholmsregionen dominerar landets...

Av Magnus Månsson - Fredag 22 mars 17:40

2—5 snackar man naturligtvis inte bort. Men samtidigt blev inte omdömena lite löjligt negativa. Jag tänker givetvis på den massiva mediakritiken efter Portugals utklassning av Sverige i går. Det var ju faktiskt ett av världens bästa lag Sve...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5
6
7 8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards