Direktlänk till inlägg 18 februari 2013

Framgångsrikt år för skånsk cykel

Av Magnus Månsson - 18 februari 2013 13:18

Skånsk cykelsport hade ett verkligt bra år i fjor. Om detta står att läsa i Skånes Idrottsförbunds årsberättelse från 2012.


CYKEL.

LANDSVÄG. 

Cykelklubben C 4 var något av en komet på den skånska cykelhimlen under 2012. Kristianstadföreningen visade upp en ypperlig bredd. Den visade sig speciellt vid SM i tempo, där C 4 vann lagtävlingen och dessutom hade sitt andralag som trea. I lagtävlingen var Skåne bra framme även i övrigt. Malmöklubben CK Ringen kom nämligen femma.

Individuellt bäst var Alexander Gingsjö, C 4.

I linjeloppet var Lars Andersson från FK Trampen, Södra Sandby tvåa. C 4 visade åter bra bredd med fyra cyklister bland de 17 främsta.

På kortdistans-SM kom Jakob Södergran ,C 4 tvåa och hade klubbkamrater som fyra och sjua.

Även de skånska damerna hade ett bra SM, ja, faktiskt bättre än herrarna.

Guld i tempo-SM tog Marie Lundberg. Åstorpscyklisten kom dessutom fyra i tempo och sjua i linje. Malin Rydlund återvände i tävlingsmässigt till Nordostskåne, tävlade 2012 för nybildade Åhus CK. Hon hade åter ett bra SM, silver på tempodistansen och en sjundeplats i linjeloppet.

Det finns en lovande generation bakom de duktiga seniorerna.

Alexandra Nessmar var Sveriges främsta junior, vid SM  vann hon både tempo och linje. Hon var tvåa i juniorklassen i Tout de Himelfart i Danmark och vann ett lopp i Norge, där hon var bäst i ett backtempo. I JVM kom Alexandra på 19:e plats.

I JSM blev det för övrigt dubbelt Trampen i linjeloppet, Anna Pålsson kom tvåa. Sandbyklubben hade också det bästa juniorlaget i tempo.

Trampens Gustav Höög var fyra i båda JSM-loppen. Samma placering fick han och hans klubbs tempolag. Klubben hade även topplaceringar i juniorklassen vid SM på kortdistans.

En av säsongens främsta insatser var C 4:as Christian Bertilssons fjärdeplats i linjeloppet vid U 23-EM.

Efter att de tre senaste åren haft placeringarna 3, 2, 1 i föreningstävlingen vid USMkom Trampen i år först på en sjundeplats. Två individuella silver och ett lagbrons blev medaljutdelningen i år.

Staffanstorps CK hade också några duktiga ungdomar med ett individuellt silver som bäst.

FTC Höllviken CK deltog också inte utan framgång.

Ett bevis på det fina cykelåret 2012 framgår av slutresultatet av Svenska cupen, en sammanfattning av de större nationella tävlingarna under säsongen:

Seniorer, 1) Johan Svensson, 2) Alexander Gingsjö, 3) Petter Persson, samtliga CK C4.

Juniorer, 2) Alice Andersson, 3) Alexandra Nessmar, båda Trampen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Magnus Månsson - Torsdag 28 mars 17:17

Om några timmar börjar sista omgången i herrarnas Handbollsliga. Med många viktiga möten för att undvika direktnedflyttning, negativt kval och för att skaffa sig hemmaplansfavör i det slutspel som väntar för de åtta främsta. Där det kan bli 15 matc...

Av Magnus Månsson - Tisdag 26 mars 21:09

De 48 lagen till finalhelgen i UM i handboll i Uppsala i slutet av april är klara. Det gick bra för Skåne nu senast. I F 14 är det tuffa normer i det sista steget, 40 lag skall bli åtta. Endast poolettan får biljett till Uppland. Det fixade Krist...

Av Magnus Månsson - Måndag 25 mars 10:32

Det forskas mycket kring ungdomsidrotten. Professorer, docenter, sociologer och andra yrkeskategorier framför i avhandlingar och i olika media sina forskningsresultat. De är i stort eniga: För tidig specialisering är inte bra, de som sysslar med ...

Av Magnus Månsson - Lördag 23 mars 20:47

Malbas utmanar Stockholm. Nja, det är förstås en överdrift. Men tillsammans med göteborgska Högsbo är Malbas den enda kubb som numerärt kan utmana Stockholmsklubbarna i det pågående U- och JSM-spelet i basket. Stockholmsregionen dominerar landets...

Av Magnus Månsson - Fredag 22 mars 17:40

2—5 snackar man naturligtvis inte bort. Men samtidigt blev inte omdömena lite löjligt negativa. Jag tänker givetvis på den massiva mediakritiken efter Portugals utklassning av Sverige i går. Det var ju faktiskt ett av världens bästa lag Sve...

Presentation

Fråga mig

29 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5
6
7 8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards